Digitale tv-signaler skifter plads

Den 2. marts skal alle danskere som modtager digitalt tv fra en tag- eller stueantenne genindstille deres modtager.

En del af kanalerne i det digitale sendenet får nye pladser den 2. marts kl. 10. De nye kanalpladser er en del af overgangen fra analogt til digitalt tv, som gennemføres den 31. oktober i år. Resultatet er, at seere, som i dag ser DR1, DR2, TV 2 og DR Update via egen antenne og en digital modtager, skal retune deres digitale tv-modtager.

Seerne bliver advarer med en kravletekst på DR1 fra den 25. februar, som kun ses på de tv-skærme, som modtager det digitale signal via en antenne og en digital modtager og dermed kun af de seere, som den 2. marts skal foretage sig noget for fortsat at kunne se tv.

Hvad der konkret skal gøres, afhænger af den digitale boks. I nogle tilfælde er det nok at slukke og tænde for strømmen, hvorefter boksen selv finder kanalerne. Ellers så skal de typisk indstilles via fjernsynets eller den digitale modtagerboks' opsætningsmenu. Brug fjernbetjeningen, vælg opsætning og autotuning.

I forbindelse med ændring af kanalernes placering på det digitale tv-sendenet vil TV 2s parallel-udsendelse af stereolyd i Dolby Digital AC3 formatet forsvinde. Der vil fortsat være stereolyd. De seere, der har valgt at tilslutte Dolby stereo, skal manuelt omstille lyden til normal stereo.

Fra den 31. oktober er helt slut med at modtage analog tv over en almindelig stueantenne i danske hjem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere