Digital mobning på skoleskemaet

Børnerådet og Tele2 går sammen om at begrænse den digitale mobning. Et panel af 12 unge fra forskellige skoler tager i de kommende måneder rundt på en række skoler for at samle viden om digital mobning.

Tidligere undersøgelser har vist, at fem procent af 7. klasseeleverne i 2004 havde oplevet mobilmobning - over dobbelt så mange i 5. klasse har oplevet det i 2006. Disse helt nye tal kommer fra Børnerådets undersøgelse blandt 1.000 elever fordelt på 5. klasser over hele landet.

Undersøgelsen viser også, at hvert 8. barn i femte klasse føler, at de er blevet mobbet inden for den seneste måned. 13 procent har oplevet at blive mobbet via mobiltelefonen

Derfor har Børnerådet og Tele2 sammensat et panel bestående af børn og unge fra 7. til 9. klasse. »Ungepanelet mod digital mobning« vil sammen med Børnerådet besøge en række skoler, hvor Ungepanelet sætter digital mobning på skoleskemaet.

Målet med besøgene er, at Ungepanelet skal opsuge, hvordan de unge selv oplever mobning via SMS'er eller på nettets chat-sider. Det er ikke meningen, at Ungepanelet skal optræde som mobbe-eksperter, men panelet skal samle de unges egne bud på, hvordan digital mobning helt kan undgås og anvise forslag til, hvad man skal gøre, hvis det alligevel sker.

»Mobning skal ikke accepteres som en naturlig del af livet. Det er dog næppe muligt helt at undgå mobning, men det er helt afgørende, at for eksempel skolerne sætter større fokus på, hvordan de konkret håndterer mobning. Arbejdet med Ungepanelet skal netop munde ud i konkrete redskaber til at håndtere den digitale mobning« siger Søren Gade Hansen fra Børnerådet.

Også teleselskabet Tele2 har valgt at støtte kampagnen.

»Vi er ikke eksperter i mobning, men i kommunikation. Men samtidig erkender vi, at vi som teleselskab har et medansvar for aktivt at bekæmpe den digitale mobning. Vi gør os ikke forestillinger om at løse alle problemer, men vil bidrage til at nye teknologier bruges positivt, og ikke som redskaber til mobning,« forklarer administrerende direktør i Tele2, Thomas Nistrup.

Ungepanelet har foreløbigt planlagt at besøge skoler i Helsingør, Birkerød og Århus i løbet af november og december i år. Herefter sammenfatter Ungepanelet alle input i et oplysningsmateriale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere