Nye rygter om kæmpe-iPod

Efter fire års udviklingsarbejde er Apple angiveligt på vej med et nyt produkt, der skal revolutionere markedet for mobile computere. Ifølge rygterne er Steve Jobs endelig tilfreds med iPod Tablet computeren. Dermed kan den være klar allerede til januar.

Mange venter med spænding på den næste store produktlancering fra Apple, som allerede har sat milepæle med sin iPod, iPhone, iTunes og App Store. De mange rygter om Apples efterhånden mytologiske minicomputer bliver mere og mere troværdige. Apple har hele tiden afvist at gå ind på netbook-markedet, men de har ikke afvist, at sende en 10" minicomputer på markedet. I stedet for blot at følge strømmen, har Apple været i gang med at tænke anderledes - think differently - og gå sine egne veje.

Hen over weekenden kom der gang i spekulationerne igen; flere internet-medier kunne fortælle, at Apple udvikler en form for kæmpe-iPod Touch. Der skulle være tale om en Tablet PC med berøringsfølsom skærm, som skal lanceres i begyndelsen af 2010 eller måske endnu tidligere.

Hvis man skal tro det sædvanligvis velinformerede AppleInsider, så ligger der fire års udviklingsarbejde bag det nye produkt. Og alle brikkerne er ved at falde på plads. Der forhandles i øjeblikket med en mobiloperatør i USA, som er ved at opbygge et nyt landsdækkende 4G-net.

Det har været en lang vej for at nå hertil. Ifølge AppleInsider har den perfektionistiske Apple-chef Steve Jobs styret projektet med hård hånd, og mindst en håndfuld gange har han forkastet de færdige produktplaner og sendt udviklerne tilbage til tegnebrættet for at starte forfra.

Der skulle være tale om en portabel enhed med 10-tommers berøringsfølsom skærm og indbygget 3G/4G modem.

Lanceringen vil sandsynligvis ske mellem januar og marts næste år og prisen skulle ligge mellem en high-end iPhone (5-6.000 kr.) og den billigste Mac notebook (7-8.000 kr.). Men enheden kan muligvis fås billigere hvis man samtidig tegner et 3G-abonnement.

Apple havde angiveligt planlagt at bruge Intels Atom-processor i det nye produkt, men der var utilfredshed med batteri-levetiden. I stedet købte Apple processorudvikleren P.A. Semi for at modificere en ARM processor til den nye tablet.

Apple bruger allerede den strømsvage ARM processor i iPod og iPhone. Det er også blevet afsløret, at Apple har bestilt et anseeligt antal 10" trykfølsomme skærme. Tablet'en kommer formentlig til at ligne en forvokset iphone.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere