Artikel top billede

Nu skal dansk sundheds-it sælges i USA

Et stort dansk fremstød inden for sundheds-it er nu indledt i USA.

En større dansk sundhedskaravane er rejst til Silicon Valley for at markedsføre danske it-løsninger til sundhedssektoren. Karavanen fik sin symbolske start mandag, hvor en gruppe anført af sundheds- og indenrigsminister Bertel Haarder cyklede over Golden Gate Bridge i øsende regn og stærk sidevind.

Med i karavanen er danske og amerikanske repræsentanter fra sundheds- og transport sektoren samt forskere og it-virksomheder.

”Vi er her for at demonstrere at vi kan noget, når det gælder sundheds-it. Vi er langt fremme i udviklingen af eksempelvis telemedicin og elektroniske patientjournaler og vil nu gøre endnu mere for at eksportere den viden og samarbejde med amerikanske aktører,” sagde Bertel Haarder efter den hårde tur over broen.

Den fem dage lange karavane er arrangeret af Innovation Center Denmark i samarbejde med netværksorganisationen SDForum. Den skal bringe erhvervsfolk og repræsentanter for universiteter og hospitaler fra Danmark og USA sammen om at udvikle fremtidens digitale sundhedssystemer.

Ifølge Innovation Center Denmark er dansk viden og erfaring med elektroniske patientjournaler og telemedicin meget efterspurgt i USA. Interessen stiger særligt nu, hvor kongressens budgetkontor vurderer, at man kan reducere antallet af fejlbehandlinger og spare 480 milliarder kroner årligt ved at inddrage it-løsninger. Præsident Obama har derfor afsat 120 milliarder kroner til at implementere it i sundhedsvæsnet.

Karavanens hovedarrangement er konferencen The Future of Health Innovation, som bliver holdt på Stanford University 26. og 27. oktober.

”Vi har foden i døren til et kæmpe marked, som for alvor vil få gang i eksporten i it sektoren. Det er også derfor vi netop oprettede et innovationscenter i Silicon Valley, så danske frontløbere på området har mulighed for at møde de amerikanske virksomheder, hospitaler og udviklere, der er længst fremme i skoene på området her i USA,” siger Peter Taksøe-Jensen, der er Danmarks ambassadør i USA.

En af de amerikanske deltagere i sundhedskaravanens cykeltur var chef for San Mateo Countys sundhedssektor, Jean Fraser. Kommunen er som et led i et pilotprojekt den første kommune i Californien, som skal administrere hjemmehjælp til ældre og syge, hvilket normalt er en opgave som varetages af statslige programmer for den enkelte borger.

På programmet er også et besøg i Googles hovedkvarter, hvor Bertel Haarder skal høre om søgemaskinens Google Health software, han skal også besøge et innovationssamarbejde mellem Kaiser Permanente og IBM samt besøge et telemedicin projekt på UC Berkeley.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.