Artikel top billede

Skype-stifter giver millioner til trådløse hippier

70 millioner kroner puster mere liv i drømmen om et globalt wifi-net.

Del dit wifi-signal derhjemme og nyd gratis internet, når du er på farten.

Sådan kan man forsimplet beskrive firmaet Fon, som siden 2006 har arbejdet på at udbrede sit koncept til alle verdenshjørner via billige sociale routere. Missionen er langt fra fuldført, men nu bliver den lidt nemmere at nå.

Niklas Zennström, der stiftede Skype og Kazaa sammen med danske Janus Friis, har via sit investeringsselskab Atomico valgt at smide et større beløb efter Fon. I selskab med flere af de eksisterende investorer har Zennström i alt samlet 10 millioner euro (over 70 millioner kroner) til Fon.

ComON kiggede i december på Fon i en længere artikel om det trådløse projekt. Dengang var vi ikke optimister i forhold til Fons fremtidsudsigter, men investeringen kan give fornyet interesse og økonomisk boost til det ambitiøse projekt.

Fon kalder sig i øjeblikket for verdens største WiFi-netværk. Ifølge Fon råder netværket over 3,35 millioner hotspots og seks millioner brugere. Det er dog medregnet brugere og hotspot fra de partnere, som Fon samarbejder med. For eksempel det engelske teleselskab BT, der lader sine kunder dele deres wifi via Fon.

Men Fon sælger også en anseelig mængde af sine egne routere. Helt nøjagtigt 1,6 millioner sidste år, hvilket gav Fon en omsætning på over 100 millioner kroner.

Investeringen skal forhåbentlig bringe Fon til USA. Indtil nu har Fon fejret sine største triumfer i enkelte europæiske og asiatiske lande.

Google og Skype var blandt de oprindelige investorer i Fon. Der er tidligere blevet investeret over 300 millioner kroner i Fon.

Atomico har også penge i musiktjenesten Rdio, der er stiftet af Zennström og Friis selv, og som ser ud til at opnå mere succes end videotjenesten Joost, som de to stiftere har solgt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere