Microsoft har sin egen miljøchef

Rob Bernard er manden, der skal gøre verdens største softwarefirma grønt. I weekenden talte han i Forum.

Hvor mange firmaer har en Chief Environmental Strategist? Hos Microsoft blev stillingen oprettet for to år siden for at give virksomheden en overordnet strategi på miljøområdet - og dermed også et grønnere image. ComON møder Microsofts Chief Environmental Strategist Rob Bernard til Bright Green udstillingen, hvor Dansk Industri har samlet danske og udenlandske virksomheder som udvikler og sælger grøn teknologi.

Det kan måske være svært at se, hvordan Microsoft passer ind i denne sammenhæng, og softwarefirmaet var da også kun repræsenteret med en meget lille stand på balkonen i Forum.

Men Rob Bernard mener, at det er helt naturligt for Microsoft at være til stede på Bright Green. Han fortæller, hvordan Microsoft eksempelvis har arbejdet med at konstruere et intelligent kontorhus i Los Angeles.

"Vi installerede sensorer i bygningen, så man kunne følge folk, mens de bevægede sig rundt i huset. Og den ansvarlige for kontorhuset sagde bagefter, at vi havde gjort det muligt for ham at se bygningen som en levende organisme for første gang," siger Rob Bernard.

Microsoft har selv et internt mål om at reducere sin co2-udledning og tredoble antallet af transaktioner for en given enhed af energi, og i løbet af de sidste 12 måneder har selskabet indført specifikke retningslinier for energi-effektivitet til sine ansatte.

"I forhold til, hvor vi var for to år siden, har vi bevæget os meget langt. Vi har mange individuelle projekter og vi har en miljø-strategi, som vi er ved at implementere globalt," fortæller Rob Bernard.

Han fremhæver at Microsofts operativsystemer har udviklet sig i en retning, hvor det er lettere for brugerne at spare strøm.

"Hvis du kører med Windows XP, så er et godt råd at du skal aktivere systemets energispare-indstillinger, så skærmen f.eks. slukkes når computeren ikke bruges. Det er meget lettere i Vista og Windows 7 - her er energispare-funktionerne aktiveret som default, men du kan selv udvide dem. Så vi har faktisk ændret hele operativsystemets grundlæggende design-parameter. Et godt eksempel er min egen Windows-notebook - den bruger kun 20 watt og det er mindre end en elpære," siger han.

Hvilke forventninger har Microsoft så til klimatopmødet i København, der slutter på fredag?

"Vi har uden tvivl brug for en aftale. Men selv uden en aftale er klimaændringerne noget, der påvirker os alle sammen. Så vi har hver især - både som organisation og som individ - et ansvar. Min opgave er at finde ud af, hvordan kan vi køre vores forretning på en miljømæssig ansvarlig måde ved at reducere energiforbruget og accellere udvikling af ny teknologi," slutter Rob Bernard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere