"Man kan da ikke bytte, hvis emballagen er brudt?"

Mange danskere aner ikke hvilke rettigheder de har, når handlen foregår på nettet. Forbrugerstyrelsen forsøger at gøre os klogere.

Selv om vi køber flere og flere varer via internettet, så har mange danskere stadig ikke styr på deres rettigheder i forbindelse med nethandel.

Det viser en undersøgelse, som Forbrugerstyrelsen har fået lavet.

En af de største misforståelser er, at forbrugere tror, at de selv skal betale returporto, hvis der reklameres over en vare, og den skal sendes retur.

52 procent svarer i den aktuelle rundspørge, at de tror, at de skal betale for porto på den fejlbehæftede vare.

Men det skal de ikke.

Kun hvis man benytter sig af de obligatoriske 14 dages returret, er portoen på egen regning.

En anden fejlopfattelse

En anden misforståelse er, at varer ikke kan byttes, hvis den oprindelige emballage er brudt.

Sådan er reglerne normalt i fysiske butikker, men i netbutikker har forbrugeren længere snor.

»I en fysisk butik kan man se og røre ved varen i virkeligheden, før man beslutter sig for, om man vil købe den. Det kan man ikke, når man handler over nettet. Derfor har man næsten altid lov til at bryde emballagen, før man beslutter sig til, om man vil beholde en vare eller returnere den,« fortæller Tanja Franck, direktør Forbrugerstyrelsen.

Der er dog enkelte tilfælde, hvor en sælger kan forlange, at den originale indpakning er ubrudt. Men i de tilfælde skal sælgeren gøre tydeligt opmærksom på det.

Det er TNS Gallup, der har lavet undersøgelsen for Forbrugerstyrelsen i sidste måned blandt cirka 1000 personer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere