Fejlfyldte regninger fra teleselskaberne

Telefonregningerne indeholder fejlopkrævninger på 25 procent i gennemsnit, der som regel tilfalder teleselskaberne selv, viser en ny undersøgelse

De danske virksomheder har god grund til at gennemgå telefonregningerne omhyggeligt. Teleselskabernes indkrævninger har nemlig en fejlmargin på cirka 25 procent, viser en undersøgelse, som rådgivningsvirksomheden Netplan har foretaget.

»I de fleste tilfælde er det småbeløb, men vi har også fundet meget store afvigelser,« siger Torben Rune, der er direktør i Netplan, til DR Penge.

Han mener, at de til tider meget indviklede takserings- og abonnementsvilkår bærer en stor del af skylden for de forkerte regninger. Derfor er det et problem, at kunderne hos flere teleselskaber ikke kan få et fyldestgørende afregningsgrundlag.

»I mange tilfælde afskærer det kunden næsten fuldstændigt fra at kunne kontrollere regningen - endsige at finde fejl,« siger Torben Rune til DR Penge.

Hos TDC er det standard, at kunderne ikke modtager en specificeret regning, men også hos Sonofon kan det være svært at få adgang til afregningsgrundlaget.

»Det er fuldstændigt urimeligt overfor kunderne, at man nægter at udlevere en specificeret regning,« udtaler Torben Rune til DR Penge.

TDC's presseafdeling bekræfter, at virksomhederne modtager færre oplysninger om afregningen end tidligere. Men ifølge teleselskabet vil der altid opstå fejlopkrævninger, når der årligt udsendes mange millioner regninger.

»Vi betvivler kraftig, at omfanget er, som Torben Rune påstår,« siger TDC's presseafdeling - der samtidig beklager fejlene - til DR Penge.

It-minister Helge Sander er blevet opmærksom på problematikken og har bedt It- og Telestyrelsen om at iværksætte en hasteundersøgelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere