ComOFF: Sådan laver man IKKE reputation management

SEO-selvstændig forsøgte at snyde læsere på iværksætter-debat.

I går fandt en særdeles frugtbar salgssamtale sted på iværksætterdebatten Amino.dk.

"Kan man forsikres mod negativ omtale online?," lød overskriften på et indlæg fra Nicolaj B. Müllertz, hvor han præsenterede sit produkt "Brand Protection", der netop er en form for forsikring mod dårlig omtale for virksomheder. Det er kort og godt søgemaskineoptimering, der forsøger at presse dårlig omtale nede i Googles resultater - kombineret med en forsikring.

Efter flere konstruktive kommentarer melder Nicolaj B. Müllertz, at han har fået en jurist til at udfærdige en kontrakt, hvor man kan få pengene tilbage, hvis den dårlige omtale ikke blive presset tilstrækkeligt ned i Googles resultater.

Nu melder sig en ny bruger på banen.

"Innovativt det må jeg sige.. hvis jeg skal bruge en blanding af de to modeller, kan det så lade sig gøre?," skriver Therkel Thomsen.

Nicolaj B. Müllertz takker for rosen og melder positivt tilbage:

"Det er bestemt muligt ja, du giver mig bare et kald så laver vi en løsning, der passer lige til dig.. :)"

"Helt sikkert, ringer til dig imorgen! :D," svarer Therkel Thomsen en god time senere.

Nu bryder én af Amino.dk's administratorer, John Nielsen, ind:

"Det er godt at I kan blive enige om produktets fortræffeligheder. Men hvorfor dog vente til i morgen med at ringe og finde en løsning, som passer, når I sidder på samme internetforbindelse. Tag dog snakken med hinanden allerede i dag - direkte!," skriver John Nielsen.

Debat-admin'en har spottet, at Nicolaj B. Müllertz og Therkel Thomsen begge skriver fra en dynamisk IP-adresse i Spanien. Han lægger to og to sammen og kommer frem til, at det er samme person, der skriver.

Men admins afsløring er uetisk, mener en bruger, Sigurd. En anden bruger, BruunMedia mener, at det er helt fint at hænge ham til tørre.

"Det er ikke uetisk at lave en snyde dialog mellem firmaet og en evt. kunde?," spørger BruunMedia retorisk.

Uanset hvad kan affæren næppe være god reklame - som en person inden for seo-branchen, Ulrik Baltzer, skriver på Twitter, er det snarere "Reputation Management Gone Wrong."

Nicolaj B. Müllertz beklager selv snyderiet.

"Jeg beklager og undskylder jeg skrev fra 2 brugere, Amino har fået en undskyldning, og det skal aldrig ske igen.. :)," skriver han senere i tråden.

Han melder ikke, om han selv har forsikret sig mod dårlig omtale på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere