NRGi afviser kritik af Wupti-check

Energiselskabet NRGI kom under beskydning fra en række af selskabets repræsentanter ved gårsdagens orienteringsmøde. Virksomheden afviser, at der er noget odiøst i Wupti-check.

Det midtjyske energiselskab NRGi fastholder, at der er tale om en udbetaling af overskud, når de giver selskabets kunder en check til brug i netbutikken Wupti.com.

»Vi kunne også lade være med at udbetale pengene. Men vi gør det for det for at vække forbrugernes interesse for energibesparende apparater,« forklarer Gert Braae, der er administrerende direktør for NRGi.

Udbetalingen af de 200 millioner blev nævnt i bestyrelsesformand Jørgen Katholms beretning, og efterfølgende stillede flere repræsentanter spørgsmålstegn ved det såkaldte Green Card, som er det navn NRGi bruger om checken.

»Det er urimeligt at sætte 150.000 kunder i en situation, hvor de skal købe ind hos Wupti.com for at få fat i deres egne penge,« lød det blandt andet fra Viggo Jonasen, der er valgt i Vejlby/Risskov distriktet.

Foruden Jonasen satte flere repræsentanter spørgsmålstegn ved det fornuftige i Green Card-ordningen, da NRGi får udtalt krtik for ordningen.

Ifølge den administrerende direktør kan NRGi kun udbetale 120 millioner kroner skattefrit til andelshaverne. Ud af et overskud på cirka 215 millioner kroner i 2007 og planlægger NRGi at udbetale 200 millioner kroner i udbytte.

De sidste 80 millioner kroner bliver udbetalt via checkene, der kan indløses hos netbutikken Wupti.com. Checkens størrelse er afhængig af kundetype, men den almindelige forbruger får et Green Card på 300 kroner.

Helt konkret opretter Wupti en separat side, hvor kunderne kan vælge mellem forskellige energibesparende produkter. Skattefriheden i Green Card-ordningen er betinget af, at pengene alene bruges til indkøb af energibesparende produkter, og NRGi skal kunne dokumentere, at det reelt er tilfældet.

»Hele idegrundlaget i NRGi er at skabe energibesparelser. Vi har valgt Wupti.com, fordi netbutikken har bredt udvalg af energibesparende produkter, og fordi det er alt for besværligt at give andre butikker mulighed for at være med,« påstår Gert Braae.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere