Selvom der allerede findes utallige antivirus- og antispyware-programmer til pc'er, har det ikke stoppet bølgen af bot-inficerede zombie-computere. Symantec har derfor udviklet en ny sikkerheds-løsning kaldet Norton AntiBot, der skal supplere - men ikke erstatte - de eksisterende antivirus- og firewall-programmer.
Symantec fortæller at Norton AntiBot kører i baggrunden og overvåger alle applikationer og processer på computeren for at lede efter tegn på unormal aktivitet. Programmet er altså ikke afhængig af en fast database over skadelige programmer, der konstant skal opdateres, men forsøger i stedet at gætte sig frem til, hvilke programmer der udviser skadelig adfærd på computeren.
Den samme fremgangsmåde bruges også til at opfange virus og den har både fordele og ulemper. Fordelen er, at systemet kan fange et skadeligt program, der er så nyt, at antivirus-firmaerne ikke har fået opdateret deres databaser. Men samtidig kan man risikere, at et harmløst program bliver identificeret som en skadelig bot.
Hvis man skal tro Symantec, så er op mod en fjerdedel af alle internetopkoblede computere inficeret med bot-software, hvilket betyder, at maskinerne kan fjernstyres af hackere. Det vil betyde at der findes mellem 100 og 150 millioner zombie-computere på verdensplan, hvilket forekommer noget urealistisk.
Symantec oplyser også, at der er registreret seks millioner aktive bots i anden halvdel af 2006, en stigning på 30 procent i forhold til de foregående seks måneder.
Men spørgsmålet er nok, om pc-brugerne virkelig har brug for både antivirus, antispyware, antispam, antirootkit, firewall og nu altså antibot-programmer. De mange programmer dræner systemet for ressourcer - og så er der lige prisen, som er 29,95 dollar for et års-abonnement på AntiBot.