Kunst fra Danmark skal sendes ud i rummet

En underviser ved Aalborg Universitet har fundet et meget utraditionelt sted at udstille sine værker. Hans kunst skal sendes med en japansk satellit med retning mod rummet.

Normalt foregår kunstferniseringer med et glad hvidvin i hånden på et galleri, men når det kommer til kunst, så er det normalt at bryde grænser.

Det gør kunstneren Tony Brooks i særdeleshed.

Brooks er kunstner, interaktivitetsforsker og underviser på Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg. Og når han om kort tid præsenterer et kunstværk for offentligheden, så bliver det om bord på en japansk satellit på vej mod rummet.

Satellitten og kunstudstilling skydes af sted fredag.

Satellitten Sprite-Sat er en del af et projekt på Tohoku Universitet i Japan. Det primære formål med opsendelsen er at studere lyn. Men som tillæg har kunstnere fra hele verden fået lov til at sende værker til rumudstillingen. Tony Brooks er dog blevet opfordret til at deltage på grund af et tidligere samarbejde med japanerne.

Hans bidrag er et billede af handicappede portugisiske børn, der er i gang med at skabe et kunstværk. På satellitten er billedet skabt at bittesmå felter, der i alt skaber et billede på tre gange tre centimeter trykt med fotolitografisk teknologi på en af satellittens antenner.

Det bliver dog også muligt at se de deltagende kunstværker på nettet.

Der ligger mere information om Tony Brooks arbejde på
Aalborg Universitet her.

Tony Brooks er leder af forskningsgruppen SensoramaLab og underviser på Medialogi-uddannelsen, som kombinerer teknologierne bag film, musik, computerspil, kunst og underholdning.
Han arbejder især med teknologier udviklet til handicappede. Blandt andet ved at trække spil-elementer ind i redskaber og systemer til genoptræning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere