Artikel top billede

Kendt blogger spreder nye iPad 2-rygter

Allerede den 1. februar bliver iPad 2 lanceret, spår Digg-stifteren Kevin Rose.

Den kendte teknologi-investor og Digg-stifter Kevin Rose skriver i sin blog, at iPad 2 bliver annonceret inden for de næste tre-fire uger, muligvis allerede tirsdag den 1. februar. Kevin Rose fortæller ikke hvor han har denne information fra, men tilføjer dog at der er tale om pålidelige kilder.

Rose skriver også at iPad 2 er udstyret med et kamera både foran og bagpå – stort set alle rygter om iPad 2 er enige om, at den nye model har kameraer.

Så er der til gengæld større uenighed om skærmen i den kommende tavlecomputer. Kevin Rose skriver i sin blog, at iPad 2 får et retina display. Her skulle opløsningen altså kunne måle sig med iPhone 4, som har en 3,5-tommers skærm med 960 x 640 billedpunkter.

Det er 326 PPI (Pixels Per Inch) og denne opløsning skulle være så høj, at det menneskelige øje ikke længere kan opfatte de enkelte billedpunkter.

Til sammenligning har iPad en 9,7-tommers skærm med en opløsning på 1.024 x 768 billedpunkter. Den har en PPI på 131. For at få den samme høje PPI som en iPhone 4, kræves en opløsning på hele 2.560 x 1.920 billedpunkter på 9,7-tommer skærmen.

Så det er næppe realistisk, medmindre Apple vælger at reducere skærmens størrelse i forhold til den første iPad.

Kevin Rose skriver da også i en opdatering til sit blog-indlæg, at iPad 2 har en højere PPI end den første model, men der er ikke teknisk set tale om et retina display. Det betyder altså, at PPI'en er under 300.

Andre rygter vil vide, at der kommer tre forskellige modeller, med WLAN, 3G og CDMA, og der gættes også på at iPad 2 har bedre højtalere, USB-port og gyroskop.

Flere amerikanske medier fortæller, at de ansatte i amerikanske Apple Stores har fået forbud mod at tage ferie fra slutningen af januar til midten af februar. Det kunne tyde på, at iPad 2 lanceres omkring den 1. februar.

Men her i Danmark kommer vi nok til at vente længe på iPad 2 – der gik mere end et halvt år fra USA-lanceringen inden den første iPad kunne købes i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere