Artikel top billede

Massiv svindel med e-sport

I Sydkorea har computerspil samme betydning som fodbold i Danmark. Nu er der afdækket massiv svindel.

Strategispillet Starcraft fra 1997 har på det nærmeste udviklet sig til en nationalsport i Sydkorea. Der holdes turneringer med store præmiesummer – udlovet af sponsorer som Korean Air – og kampene bliver transmitteret live i tv. Men nu er den koreanske e-sport ramt af en stor svindelskandale. En sag, der minder om den skandale med aftalt spil, der ramte europæisk fodbold sidste år.

Koreanske spillere har angiveligt tabt e-kampe med vilje for score penge på væddemål sammen med organiserede bander. Nogle har solgt teaminterne informationer om taktikker til konkurrenterne.

En af de mest kendte professionelle spilstjerner i Korea, Ma Jae Yoon (Savior), er også blandet ind i skandalen.

Sagen er omtalt i et engelsksproget Starcraft-forum, der fortæller at svindelen går helt tilbage til 2006. Trods flere henvendelser har arrangørerne af de koreanske spilturneringer valgt at ignorere meldinger om snyd og manipulation.

Der er ingen tegn på at Starcraft-udvikleren Blizzard er involveret i skandalen. Blizzard står også bag det enormt populære World of Warcraft (WoW) med flere end 10 millioner spillere.

I Sydkorea er der også stigende problemer med spilafhængighed og nu skal udbyderne forpligtes til at drosle forbindelsen til de mest aktive spillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere