S vil stoppe multimedieskattefryns

S vil lukke hul i loven, men hullet findes ikke.

Hvis oppositionen får magten i Danmark, så skal multimedieskatten laves grundlæggende om. I stedet for at alle betaler 3.000 kroner, uanset om de har en arbejdsgiverpålagt mobiltelefon eller har fyldt stuen op med fladskærme, så skal skatten ramme mere præcist, skriver Børsen.

"Vi bliver nødt til at forholde os til, at nogen har raget til sig. Det skal ikke være sådan, at du i stedet for at få en lønstigning, som du beskattes af, kan få en fladskærm til stuen. Det dur simpelthen ikke," siger Socialdemokraternes Nick Hækkerup til Børsen.

Ifølge Socialdemokraterne så har del virksomheder udnyttet skatten til at give skjulte lønforhøjelser. Medarbejderne har fyldt deres hjem med alskens elektronisk udstyr, der bliver beskattet med 3.000 kroner. I den anden grøft bliver andre nødt til at betale en væsentlig overpris for arbejdsgiver betalt bredbånd, bærbare eller mobil, som arbejdsgiveren kræver medarbejderen har til rådighed.

Ifølge ComONs oplysninger, så er det dog ikke muligt at udnytte skatten som Nick Hækkerup beskriver. I Skats vejledninger på området er fladskærme ikke indbefattet af multimedieskatten, men skal beskattes selvstændigt. I vejledningen hedder det:

5. Min arbejdsgiver har tilbudt mig en computer derhjemme med en 50 tommers fladskærm med indbygget tv-tuner til brug for mit arbejde. Er det omfattet af multimediebeskatningen?
Svar: Nej, en 50 tommer fladskærm med indbygget tv-tuner skal beskattes selvstændigt som indkomst fra arbejdsgiveren. Det skyldes, at multimedieskatten kun omfatter computere med sædvanligt tilbehør. Ved sædvanligt tilbehør forstås computer med computerskærm, softwareprogrammer, printer mv. af almindelig størrelse og standard. En 50 tommer fladskærm med indbygget tv-tuner falder udenfor standardudstyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere