Artikel top billede

It-legender skal lære danske universiteter om iværksætteri

Danske universiteter skal hente inspiration til innovation og iværksætteri i Silicon Valley.

I denne uge er videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen på besøg i Silicon Valley i Californien sammen med rektorer og vice-rektorer fra landets otte universiteter og handelshøjskoler. På programmet er blandt andet møder med to af de helt store legender i Silicon Valley: iværksætter og investor Vinod Khosla, der startede Sun Microsystems, samt serieiværksætter og Stanford professor Steve Blank.

De skal levere inspiration til konkrete tiltag for at sætte skub i iværksætteri på de danske universiteter.

"Vi skal lære af de bedste, og når det kommer til at skabe nye iværksættere og entreprenører, så er universiteterne Berkeley og Stanford i den absolutte verdenselite,” siger Charlotte Sahl-Madsen.

Hun skal under besøget blandt andet møde repræsentanter fra BASES - en studenterforening på Stanford, hvor medlemskab forudsætter, at man har en konkret ide til en virksomhed. Foreningen har 7.000 medlemmer, hvilket svarer til ca. halvdelen af de studerende på universitetet.

I forlængelse af BASES har Stanford medvirket til at oprettet et accelerator-program, StartX, for de unge virksomheder, der er startet af studerende under deres studietid.

Målet med turen er at skaffe inspiration til, hvordan man skaber mere iværksætteri og innovation i Danmark. En undersøgelse viser, at kun 8 procent af de danske studerende bliver introduceret til begrebet iværksætteri under deres studier.

Steve Blank afholder et meget populært kursus på Stanford universitetet, der på 10 uger ikke kun introducerer de studerende til iværksætteri, men hjælper dem starte en virksomhed med rigtige kunder inden kursets afslutning.

”En af de ting, der gør Silicon Valley unik er, at her bliver iværksættere der tidligere er fejlet med en virksomhed betegnet som erfarne, og folk spørger, hvad deres næste projekt er. For at skabe iværksætteri må en kultur værdsætte visioner, mod og innovation, der bryder med normerne – og ikke janteloven,” lød det fra Steve Blank under mødet med videnskabsministeren mandag.

Ministerens studietur varer til onsdag, hvor delegationen bl.a. skal besøge det verdenskendte designfirma IDEO og University of California i Berkeley.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere