Artikel top billede

Danskerne drukner i spam

Danmark er stadig et af de lande i verden der modtager mest spam.

Den seneste rapport fra MessageLabs Intelligence viser at Danmark er et af de tre lande i verden, der modtager mest spam, kun overgået af Ungarn og Luxembourg. Fra juli til august er spam-niveauet i Danmark steget fra 91,8 til 94,9 procent. Den globale spam-rate var til sammenligning på 92,2 pct. i august.

MessageLabs kan også fortælle at én ud af 354 e-mails i Danmark indeholdt vira i august, mens én ud af 703 blev klassificeret som phishing. Det er en fordobling i antallet af phishing-angreb i forhold til måneden før.

Rapporten viser, at andelen af spam fra botnet er steget til 95 procent af al spam fra 84 procent i april. Rustock er fortsat det mest dominerende botnet, der sender spam, og er ansvarlig for hovedparten af botnet-spam med 41 procent i august, en stigning fra 32 procent i april.

Det menes at Rustock sender 32 mio. spam-e-mails i minuttet efterfulgt af Grum-botnettet med 12,8 mio. spam-e-mails i minuttet.

Mens det samlede antal spam-mails er reduceret en smule i forhold til tidligere kvartaler har Rustock forøget sin volumen og mere end fordoblet mængden af spam udsendt fra hver bot. En af forklaringerne er, at botnettet ikke længere bruger TLS-kryptering, og det betyder at spam kan sendes afsted langt hurtigere.

“Eftersom TLS gør forbindelserne langsommere på grund af den ekstra krypteringsproces, der skal til for at udsendte en spam-e-mail, er det sandsynligt, at de, der styrer botnettene, har indset, at denne taktik hæmmer deres evne til at udsende spam. Resultatet er, at Rustocks dominans aldrig har været større, da dets 'spam pr. bot pr. minut'-rate er mere end fordoblet fra 96 spam-e-mails til 192,” siger senioranalytiker Paul Woods fra MessageLabs, der hører til Symantec.

Fire af de ti mest spam-sendende lande er nu at finde i Vesteuropa, og alene Storbritannien var i august ansvarlig for 4,5 procent af verdens spam. Dermed er Storbritannien nu verdens fjerdestørste spam-kilde efter USA, Indien og Brasilien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere