Spilturneringer plaget af snyd

Der arbejdes på at få anerkendt computerspil som konkurrenceform på linje med traditionelle sportsgrene, men snyd er stadig et stort problem.

I sportens verden kæmpes der ihærdigt mod dopingsyndere, ikke mindst fordi snyd skader den enkelte sportsgrens anseelse og i sidste ende påvirker mulighederne for at få sponsorateter. Efterhånden som computerspil er ved blive etableret som anerkendt konkurrenceform kæmper man også her imod snyd. Til computerspils-turneringer er pengepræmierne blevet stadig større, og antallet af sponsorer vokser stødt. Men dermed er der også et voksende incitament til at snyde.

Nu er der ikke tale om, at de unge computerspillere er misbrugere af anabolske steroider eller anvender bloddoping. Der er derimod tale om brugen af snydeprogrammer, som skaffer fordele i de enkelte spil. Det kan eksempelvis være programmer, som giver spilleren evnen til at se igennem vægge, eller som hjælper snyderen med at ramme rigtigt under skudveksling. Sådanne programmer kan afgøre en kamp, og kan således have kraftig indvirkning på, hvem der eksempelvis vinder en førstepræmie på 50.000 kroner.

»Der er behov for en holdningsændring blandt mange af spillerne, hvis ikke gentagne episoder med snyd skal spænde ben for en positiv udvikling for eSport. Alt for mange accepterer brug af snydeprogrammer når det blot holdes ude af konkurrencerne. Men så længe denne halve accept er tilstede, tror jeg det bliver svært at rykke ved problemet,« siger Martin Pallesen fra nyhedssiden eSport.dk.

Den udbredte snyd har nu fået turneringsarrangører og nyhedssider til at gå sammen i en offensiv mod synderne. Samarbejdet vil blandt andet gøre brug af en nul-tolerance-politik, der i udgangspunktet straffer snydere med to års udelukkelse fra samtlige af de repræsenterede turneringer. Den nye sammenslutning mod snyd forventes at fastsætte de nøjagtige rammer for det fremtidige arbejde umiddelbart efter sommerferien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?