Artikel top billede

Intels nye superchip indeholder kopisikring

Ny DRM-beskyttelse i chippen skal få Hollywood til at streame HD-film.

Den længe ventede præsentation af Intels Sandy Bridge-processorer i denne uge byder alligevel på en overraskelse. Mange af detaljerne om den anden generation af Intels Core-processorer er sluppet ud på forhånd, men der er i hvert fald én ny teknologi som vi ikke har hørt om tidligere – Intel Insider.

Det kan virke lidt mystisk at Intel har valgt et navn der minder så meget om det kendte ”Intel Inside” slogan – og det bliver ikke mindre mystisk, når man prøver at finde ud af, hvad teknologien egentlig består af.

Intel fortæller selv i sin pressemeddelelse, at Intel Insider skal give forbrugerne adgang til HD-film på deres computere. Pressemeddelelsen er i øvrigt dateret den 5. januar, men bliver allerede gengivet hos bl.a. Engadget.

Her kan man blandt andet læse om en præsentation i Las Vegas (som altså ikke har fundet sted endnu), hvor Intels Mooly Eden vil vise hvordan filmen Inception kan hentes fra Cinemanow og streames i Full HD-opløsning til en bærbar computer.

Nu er det selvfølgelig allerede muligt at streame film fra nettet – også i HD – men det ser ud til, at Intel har skabt et ”beskyttet miljø for distribution, lagring og afspilning af betalt indhold”. Eller sagt på en anden måde, at Intel har indbygget DRM (Digital Rights Management) direkte på chippen.

Her er der altså tale om hardwarebaseret DRM-kryptering i stedet for den softwarebaserede kryptering, der anvendes i mange eksisterende DRM-systemer.

Dermed har Intel tilsyneladende været i stand til at overtale Hollywood-industrien til at udgive flere film i HD-opløsning og tilbyde dem til betalt download på nettet samme dag som de udkommer på dvd/Blu-ray.

Kravet er så blot, at forbrugeren skal have en computer med Sandy Bridge-processor og Intel Insider-teknologi, så man kan være helt sikker på at DRM-beskyttelsen rækker hele vejen ud på den enkelte computer og ned i processoren.

Faktisk rækker den endnu længere. For Intel har også præsenteret sin Intel WiDi 2.0 teknologi, hvor HD-film som Inception kan overføres trådløst fra computeren til fjernsynet i fuld 1080p-opløsning. Det sker vel at mærke stadig med fuld DRM-beskyttelse.

Så der er tale om en form for tunnel, hvor kopibeskyttet indhold kan transporteres fra filmserveren, over nettet og ned på den lokale computer – og videre til fjernsynet – uden at det på noget tidspunkt er muligt at kopiere indholdet.

Intel Insider og WiDi 2.0 tilføjer en form for hardwarebaseret DRM-beskyttelse, men det er måske kun et spørgsmål om tid før den bliver knækket – senest har hackeren GeoHot afsløret den komplette root key til PlayStation 3.

Intel har angiveligt overtalt en række filmselskaber til at bruge Intel Insider-teknologien, og de første tjenester som udnytter systemet skulle være klar i første kvartal. Det passer med, at Sandy Bridge-processorerne kommer i handlen i de kommende uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere