Artikel top billede

Nu skal Google bo i dit fjernsyn

Google udvikler tv-platform baseret på Android.

“Hvis der er en form for underholdning, som folk kender og elsker, så er det fjernsynet.”

Sådan skærer Google i et blogindlæg ud i pap, hvorfor de med en tv-platform, Google TV, kaster sig over flimrekassen. Det bliver på den måde en set-top box platform.

Google afslørede i går på dets udviklingskonference I/O i San Francisco firmaets planer for tv-satsningen.

Google samarbejder med tv-producenten Sony om at lave et tv, som skulle komme på markedet til efteråret. Den gennemsnitlige amerikaner bruger fem timer om dagen foran fjerneren, skriver Google. Men det er ikke nok. Sofwarefirmaets vision er at mikse tv og web sammen, så seeren både bruger flimrekassen til se tv og surfe på nettet.

Derfor skal tv’et være baseret på Android-platformen og have browseren Chrome indbygget.

”Forestil dig, at du tænder for fjernsynet og får alle de kanaler og tv-serier, du normalt ser og alle hjemmesiderne du browser hele dagen, inklusiv dine favorit video-, musik- og fotosider,” skriver Googles produktchef på tv-projektet, Salahuddin Choudhary, i blogindlægget.

Googles plan er, at de skal kunne vise video både fra tv og web.

“Dette udvider dit tv fra at kunne vise nogle få hundred kanaler til millioner af kanaler med underholdning fra tv og internettet,” skriver Google.

Google er langt fra de første til at få idéen om at kombinere computer og tv. Microsoft og Apple har tidligere kastet sig over idéen. Dog uden  større indsats eller held, skriver Wired.com. Et andet interessant bud kommer fra Boxee.tv.

Googles tv-software skal efter planen fungere på tv, Blu-ray-afspillere og set-top-bokse og flere af dem vil allerede være til salg i amerikanske butikker til efteråret.

Da Google lancerede tv-planen på I/O, bad de om hjælp fra udviklere.

“Vi udfordrede udviklere til at begynde at komme med de næste gode web- og Android-applikationer, der er designet specifikt til tv-oplevelsen,” skriver Google.

Google samarbejder allerede med Sony, Intel, Logitech, Adobe, Best Buy og DISH Network om projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere