Brød og mælk hitter ikke på nettet

Mulighederne for at få bragt dagligvarer til døren er både bedre og billigere over telefon og fax end via internettet, viser en undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen.

Næsten hver sjette dagligvareforretning tillader, at kunden via nettet kan få bragt dagligvarer direkte til døren, for det meste gennem e-mail.

Det viser et markedstjek, som Forbrugerstyrelsen har lavet, af udbringning af dagligvarer.

Både telefon og fax har dog bedre kår end e-mail. Godt hver fjerde dagligvarebutik tager imod bestillinger over telefon, mens mere end hver femte tager imod henvendelser over fax.

Online dækning gennem dedikerede internetsupermarkeder, hvor kunden kan se og købe sine dagligevarer online, er dog noget mere begrænset. Forbrugerstyrelsen fandt syv online-forretninger med et fuldt sortiment af dagligvarer.

Disse fokuserer sig dog primært på hovedstadsområdet, mens et enkelt internetsupermarked kun bringer ud i Odense Kommune. Kun et internetsupermarked bringer dagligvarer ud i hele landet. For de almindelige supermarkeder var den geografiske forskel så lille, at den ikke blev vurderet som bemærkelsesværdig i undersøgelsen.

Internetsupermarkederne er også dyrere. Priserne for udbringning i internetsupermarkederne varierer fra gratis til 150 kroner med et gennemsnit på 61 kroner. Til sammenligning varierer udbringningen i de almindelige supermarkeder fra gratis til 120 kroner med en gennemsnitspris på 24 kroner. Internetsupermarkederne er altså generelt 37 kroner dyrere på udbringning. Generelt tilbyder fire af ti butikker at bringe varer ud helt gratis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere