Chefen skal være menneskekender

Uden indlevelse ingen overlevelse. Det er budskabet i en rundspørge blandt danske virksomhedsledere. De mener, det er mere afgørende at have forstand på mennesker end på økonomi.

Hvis medarbejderne i en virksomhed kan sige: "Chefen forstår mig", så er der rigtig gode chancer for, at det går virksomheden godt.

Lederens evner til at skabe resultater ved at engagere og motivere medarbejderne er blevet det afgørende konkurrenceparameter ifølge en rundspørge blandt en række ledere i Dansk Handel & Services medlemsvirksomheder.

Her peger 90 procent af lederne på, at menneskekundskab og indlevelsesevne bliver de vigtigste lederevner i fremtiden. Først nede på en tredieplads kommer økonomisk sans og helt på en sjetteplads placerer lederne vigtigheden af deres faglige, tekniske viden.

At chefen skal være empatisk, betyder også, at han ikke kan behandle alle sine medarbejdere nøjagtig ens. For at motivere dem lige godt alle sammen, skal han agere forskelligt ud fra hensyn til den enkelte.

- Det er det vi kalder én-til-én-ledelse, siger udviklingschef i Dansk Handel & Service Markus Bjørn Kraft.

- Man er som leder for det første nødt til at være til stede. Dernæst skal man være åben over for dialog med sine medarbejdere. Den stressede leder, som udsteder ordrer, får ikke det optimale ud af sine medarbejdere, mener Markus Bjørn Kraft.

Når chefen skal rekruttere medarbejdere, er det også de menneskelige egenskaber, der tæller højt i hans eller hendes vurdering af dem. Faglige kvalifikationer og erfaring ligger et stykke nede på listen.

Fremtidens vigtigste lederevner:

1. Menneskekundskab og indlevelsesevne

2. Markeds- og kundeorientering

3. Økonomisk sans

4. At kunne skabe selvbestemmelse og medejerskab

5. At kunne fungere i baggrunden

6. Faglig og teknisk specifik indsigt



Fremtidens vigtigste medarbejderevner:

1. Personligt initiativ

2. Evnen til at samarbejde

3. Faglige kvalifikationer

4. Handlingsparathed

5. Kulturbærer i virksomheden

6. Evne til at skabe netværk

7. Socialt engagement

8. Erfaring




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere