Artikel top billede

Gyldne håndtryk til fyrede SKI-direktører

To fyrede SKI-direktører får næsten fire millioner kroner som tak for at have kørt det offentlige indkøbssystem i sænk. Og nu skal 13 SKI-ansatte fyres.

Fyringerne kort før jul af Søren Jakobsen og Niels Frederiksen som direktører for Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har været en dyr fornøjelse.

Tilsammen har de to udover deres normale milliongager fået gyldne håndtryk og bonus på næsten fire millioner kroner, efter at de i december blev sat på porten. Det skete efter, at SKI måtte opsige en stribe rammeaftaler, som har skabt kaos i det offentliges indkøb af især it-produkter og ydelser.

Ifølge SKIs netop offentliggjorte regnskab for 2010 fik Søren Jakobsen et gyldent håndtryk på næsten 2,2 millioner kroner oveni sin almindelige direktørløn på 1,9 millioner kroner. For Niels Frederiksens vedkommende lyder regnestykket på 1,4 millioner kroner i gyldent håndtryk plus andre 1,3 millioner kroner i almindelig direktørløn.

Begge de fyrede har i øvrigt fået bonus på tilsammen 350.000 kroner. Bonussen er ifølge SKI afhængig af de to direktørers indsats for nå deres mål i forhold til SKIs image, omsætning og resultat.

Netop SKIs regnskabsresultat for 2010 er så i øvrigt negativt med et underskud før skat på 3,4 millioner kroner.

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet har SKI fyret 13 medarbejdere. Fyringerne skyldes udsigten til, at SKI i år forventer at få et underskud på 30 millioner kroner. Underskuddet og fyringerne er en direkte konsekvens af det seneste års uro, som i december kulminerede med fyringen af de to direktører samtidig med opsigelsen af en stor del af SKIs rammeaftaler for offentlige indkøb.

Det sætter SKI i en økonomiske klemme, fordi man på den ene side mister omsætning, mens man på den anden side skal bruge penge og kræfter på at genudbyde en række af de opsagte aftaler, ligesom en ny strategi kræver store investeringer. Derfor har bestyrelse og direktion i SKI besluttet, at reducere omkostningerne med 8-9 millioner kroner, som altså blandt andet hentes hjem gennem fyringer.

SKIs bestyrelsesformand Jørgen Clausen, der også er direktør i Odense kommune, siger i en kommentar, at de seneste fyringer ikke har noget at gøre med de dyre fratrædelsesordninger til de to tidligere direktører.

»Det er to forskellige ting. Fratrædelser er noget, der er indgået aftaler om, og som vi ikke bare kan smide ud. I øvrigt er de tidligere direktørers kontraktforhold noget, der stammer fra før min tiltræden som bestyrelsesformand,« siger Jørgen Clausen, som også forklarer den særlige direktørbonus på 350.000 kroner med de kontrakter, som de to fyrede direktører var ansat under.

»Den primære vægt i bonusordningen har været knyttet til omsætningen, og det kan jeg ikke lave om på,« siger Jørgen Clausen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere