Nu er Den Blå Avis alligevel ikke gratis

Dba.dk lovede at gøre det gratis at sælge på nettet. Men nu er der kommet gebyrer på de dyreste varer. Det er en fordel for alle, fortæller firmaets direktør.

Da eBay i december overtog Den Blå Avis, var det ikke kun stifteren Karsten Ree, der kunne juble over en god handel. Også brugerene fik en god nyhed.

"Vi har gjort det gratis for dig at handle på dba.dk," skrev dba.dk i sit nyhedsbrev.

Men det løfte holdt kun i godt og vel et halvt år.

I begyndelsen af februar begyndte det at koste 59 kroner at indrykke en annonce med for eksempel biler, både eller campingvogne.

»Før eBay overtog os, kostede det penge at se kontaktoplysninger. Men i realiteten er det ekstremt usundt for en markedsplads. Derfor gjorde vi dengang alle kontaktoplysninger gratis,« siger Claus Hovge Andersen, der er nytiltrådt direktør for Den Blå Avis.

Sidenhen analyserede man sig frem til, at sælgere af biler og motorcykler ikke havde noget i mod at betale et gebyr for annoncering. Og derfor blev gebyret indført.

»Vi kan se, at i vores "high value"-kategori betyder det ikke noget for sælgerne. Det betyder tværtimod noget i for hold til, at der ikke kommer så meget "skrald" ind i kategorien. Så det har højnet værdien af vores markedsplads,« siger Claus Hovge Andersen.

Men modsat annonceringen, om at dba.dk blev gratis i december, så har avisen ikke ofret et eneste ord på at forklare prisstigningen.

Hvorfor har i ikke forklaret det nye gebyr?

»Ved du hvad? Hvis det koster 59 kroner at sælge en bil til 300.000 kroner, og man alene sparer 25.000 kroner på at sælge den selv, så er det altså ikke noget, man behøver at forklare folk,« siger Claus Hovge Andersen, der understreger, at dba.dk ikke har fået en eneste kundeklage over gebyret.

Direktøren henviser desuden til, at de nye gebyrer udelukkende vedrører 4,6 procent af alle annoncer på dba.dk. Han påpeger også, at firmaet ikke har modtaget færre annonceringer som følge af prishoppet. Tværtimod har der været en vækst i antallet af brugere i årets første måneder.

Ifølge direktøren er der ikke planlagt gebyrer i andre varekategorier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere