Sådan beskytter du dit trådløse netværk

Der er stadig mange ubeskyttede trådløse netværk. Men det er nemt at sikre sig.

Danskerne er ikke gode nok til at passe på deres trådløse netværk. Mange er stadig pivåbne og frit tilgængelige for snyltende naboer og angrebslystne cyberkriminelle. Således viser den sidste undersøgelse foretaget af routerproducenten D-Link, at 20 procent af de trådløse netværk i Storkøbenhavn end ikke er beskyttet af en adgangskode.

Problemet med de åbne trådløse netværk er også kommet i fokus efter den aktuelle sag om Google Street View, hvor det kom frem, at Google har sniffet datatrafik på trådløse netværk fra deres Google-biler, da de rutinemæssigt kørte rundt for at kortlægge vejene. Har du et åbent Wi-Fi-netværk, og en Google-bil er passeret tæt forbi dit hjem i løbet af de seneste måneder, er det meget sandsynligt, at stumper af din netværkstrafik er endt i Googles hænder.

Endnu værre kan det gå, hvis nogen bruger dit router til at hente ulovligt data ned som f.eks. børneporno, eller hvis en datatyv hacker dit netværk og stjæler personfølsomme oplysninger.

Hvordan sikrer du dit trådløse netværk ordentligt, så Google, dine naboer, eller datayve ikke kan sniffe eller stjæle din ukrypterede datatrafik? Kaspersky Labs sikkerhedsekspert Costin Raiu kommer her med seks simple råd til, hvordan det trådløse netværk kan beskyttes.

1. Deaktiver visingen af dit netværks SSID

Visningen af dit netværks SSID (netværksnavnet) kan gøre det nemmere for cyberkriminelle at gætte dit password eller øge risikoen for automatiseret snifning.

2. Tænd for WPA2 kryptering med AES

WPA og WEP er de ældre, mindre sikre krypteringsstandarder. For at opnå den højste beskyttelse, er WPA2 med AES i nogle tilfælde det bedste valg.

3. Vælg en kompleks adgangskode, med både store og små bogstaver, tal og specialtegn, f.eks. "#! and _” og _ "

En kompleks adgangskode vil gøre det usandsynligt for brute force angreb at lykkes.

4. Skift netværksadgangskode regelmæssigt

Ved at udskifte din adgangskode til netværket med jævne mellemrum, kan du begrænse tidsperioden, den kriminelle kan bruge dit netværk, selvom dit password er blevet hacket. Sørg for at dit password ikke er forudsigelig – brug f.eks. aldrig indeværende måned eller år.

5. Reducer netværkets signalstyrke til et minimum

Ved at indstille netværket til det laveste strømforbrug, sikrer du, at naboer eller cyberkriminelle, der befinder sig mere end en kilometer væk, ikke kan få adgang til dit netværk.

6.6.  Køb en moderne WiFi-router, der fuldt ud understøtter WPA2, har en firewall og variabel signalstyrke.

Mange gamle routere har ødelagte WPA-implementeringer eller lider af hastighedsproblemer, når man bruger dem. Derudver mangler de mange sikkerhedsfunktioner. Overvej derfor at købe en moderne, fleksibel og sikker WiFi router og sørg for at opdatere routerens firmware ofte.

Ved at følge ovenstående råd, skulle det være muligt at beskytte dit netværk mod Google og andre ubudne gæster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere