Nordiske mobiltelefoner er de grønneste

Der er ros til de nordiske mobiltelefon-producenter i den seneste miljørapport fra Greenpeace.

Nokia kommer ind på førstepladsen i den seneste ”Guide to Greener Electronics” fra Greenpeace, og det er faktisk syvende gang i træk, at den finske mobiltelefon-producent er bedst i sammenligningen af verdens 18 største elektronikproducenter.

På andenpladsen kommer svenske Sony Ericsson og dermed er det altså de skandinaviske mobilfirmaer, der klarer sig bedst, mens der er strafpoint til Dell, Samsung og Toshiba. De har ikke formået at leve op til egen plan for udfasning af PVC og brommerede flammehæmmere i deres produkter, skriver Greenpeace.

"Et klart mål, fulgt af konkret handling, har bragt de to nordiske it-giganter til tops, når det drejer sig om at lave de mest miljøvenlige mobiltelefoner i verden" siger Erik Albertsen, kampagne-medarbejder i Greenpeace Norden.

Der er til gengæld hug til Dell, som også var målet for en Greenpeace-aktion i København i marts. Selvom Dell for få år siden proklamerede, at man ville være den ”den grønneste it-virksomhed på planetten”, så mangler selskabet stadig at fjerne stoffer som PVC og brommerede flammehæmmere fra sine produkter.

Til gengæld er Dell gået aktivt ind i kampen for at fremme en strammere europæisk lovgivning, der på sigt skal forbyde alle farlige kemikalier i elektronik.

"Det er super flot, at Dell nu bruger deres betydelige politiske indflydelse for at få udvidet listen af forbudte, giftige kemikalier, som indgår i computere. Nu mangler vi blot at se Michael Dell bruge sin indflydelse indadtil og få alle de miljø- og sundhedsskadelige stoffer ud af deres egne computere", siger Erik Albertsen.

PVC bruges som materiale i selve kabinetterne og generelt i forbindelse med de mange forskellige plastikdele, der findes i elektroniske apparater. Ved afbrænding ad PVC dannes dioxiner. Dioxiner er blandt de mest giftige stoffer som findes og kan være kræftfremkaldende.

De bromerede flammehæmmere bruges som navnet siger til at sinke brandudviklingen i printplader, plastikkabinetter og ledninger. Nogle bromerede flammehæmmere kan afdampe fra kabinet eller printplader i produktets levetid, mens andre er kemisk bundet i plastmaterialerne og ikke afdamper. Ved en ikke-optimal afbrænding (som det oftest foregår i tredjeverdens lande) kan der dannes bromerede dioxiner,




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere