Mange udlændinge går efter en dansk it-uddannelse

Hver fjerde studerende på IT-Universitet er udlænding.

Det er ikke svært at trække studerende fra andre lande til Danmark. Sådan lyder en aktuel melding fra IT-Universitetet, der lige nu behandler kvote-2-ansøgninger om optagelse.

Universitetet har i år modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet, skriver universitetet.


Især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk, er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant.

Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab.

Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som for eksempel Kina, USA og Pakistan, skriver IT-Universitetet.

Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge.

Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte på IT-Universitetet i København.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere