Artikel top billede

Fremtidens pc kører måske med ARM-processor

IDC forventer at ARM vil erobre 15 pct. af markedet for pc-processorer inden 2015.

I dag er Intel og AMD stort set alene om at slås om pc-processor-markedet, men i løbet af de kommende år kan ARM blive en alvorlig konkurrent. Det mener analysefirmaet IDC, som forudsiger at ARM vil erobre 15 procent af markedet for pc-processorer inden 2015, skriver Infoworld.

Næsten alle mobiltelefoner indeholder en ARM-processor, men ARM har ikke noget, der kan konkurrere med de aktuelle pc-processorer fra Intel og AMD. Firmaet har tidligere udtalt, at man vil koncentrere sig om smartphones og tablets.

Men både Intel og AMD udvikler også processorer til små mobile enheder – Intels tablet-chip Oak Trail kommer i denne måned – og dermed skal ARM også begynde at lede efter nye markeder.

Det afgørende gennembrud kan komme til næste år, hvor Microsoft udgiver sit næste operativsystem Windows 8. Det kommer både i en version til x86-platformen og til ARM. Dermed kan Windows-brugere for første gang købe en ARM-computer med en fuld version af Windows (det begrænsede Windows Phone kører allerede på ARM).

Det store spørgsmål er så, om ARM vil udvikle nye og hurtigere versioner af sine processorer, der kan konkurrere med topmodellerne fra Intel og AMD. Britiske ARM fremstiller ikke selv processorer, men sælger sin teknologi i licens til andre firmaer. Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments har allerede annonceret, at deres ARM-chips kan køre det kommende Windows 8.

Nvidia udvikler ARM-chips under kodenavnet Project Denver der både retter sig mod mobile enheder og pc'er.

IDC forventer at ARM i første omgang vil udvikle processorer til netbooks med Windows 8, og senere vil man så gå videre til bærbare, stationære og servere. ARM-chips har et meget lavt strømforbrug, og dermed kunne de også være interessante i et datacenter-miljø.

De første netbooks med ARM-processorer kan allerede købes, men de bruger chips der er hentet fra smartphones og deres ydelse kan ikke sammenlignes med en rigtig computer.

Det vil kræve store investeringer fra AMD for at udvikle processorer med flere kerner, størrelse hukommelse og 64-bit-teknologi, der er nødvendig for at konkurrere på pc-markedet.

Sidste år kunne ARM annoncere sit nye Cortex-A15 processor-design, der kombinerer op til 16 kerner med en taktfrekvens på 2,5 Ghz. De første mobile enheder med Cortex-A15 ventes dog først i slutningen af 2012 eller starten af 2013.

Der har været rygter om, at AMD vil købe en licens og begynde at fremstille ARM-processorer ved siden af sine normale x86-cpu'er. Det blev dog afvist i denne uge.

Samtidig har Intel netop annonceret sine nye 3D-transistor-teknologi, som lægger yderligere pres på konkurrenterne.
 




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Unit IT

Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere