Pædagoger skaber falsk frygt for computerspil

Unge må helst ikke spille computerspil.

Selv om det 38 år siden Pong introducerede verden for de streger på en skærm der er blevet til World of Warcraft og Heavy Rain, så bliver computerspil stadig betragtet som noget nymodens djævelskab i landets fritidsordninger.

De fleste steder bliver børn og unge tvunget ud i snevejret efter en halv time foran skærmen. Pædagogerne betragter spil som inaktiverende og asocialt, skriver Metroxpress.

Men det er en misforstået og puritansk tilgang til computerspil, mener Carsten Jessen, som er lektor på DTU og igennem 20 år har forsket i børns brug af computerspil.

"Computerspil er leg, og det her går fuldstændig imod det, leg handler om, nemlig at blive optaget af noget. Den korte tidsramme betyder, at børn ikke kan spille de mest sociale og lærende spil. Man klager ofte over, at børn ikke kan koncentrere sig, men det her forstærker zapperkulturen," siger Carsten Jensen til Metroxpress.

Flere undersøgelse viser, aspil skærper kreativiteten og evnen til at tænke strategisk, men pædagogerne indskrænker alligevel de unge tid ved skærmen.

"Der er så mange myter om, at computerspil ødelægger børns leg, men tværtimod fremmer de leg og evnen til problemløsning. Pædagoger bør tvinges på kurser i det her," siger Carsten Jensen.

På pædagogstudiet er computerspil heller ikke populært i undervisningen.

"Det prioriteres slet ikke. Vi, der er studerende nu, er vokset op med computerspil og kan se det positive i fællesskaberne omkring spil, men der er stadigvæk en stærk forestilling om, at det er det dårligste i verden," siger Mette Lundstad, der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Studieorganisation.

Flere steder er problemet dog af ren praktisk karakter.

"Computerspil er en væsentlig del af børn og unges hver­dag, og derfor har pædagoger pligt til at sætte sig ind i det. Jeg tror dog, tilgangen er meget forskellig rundtom­kring, og så handler det også nogle gan­ge om, at der er for få com­pu­tere. Men der er da nok nogle myter at gøre op med," siger Allan Baumann, ungdomspolitisk ansvarlig i BUPL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere