Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

EUs netbutik-undersøgelse får kritik

En EU-undersøgelse udpeger de tyske netbutikker som de værste i Europa, når det gælder mangelfulde oplysninger til kunderne. Men internet-tjenesten Trustpilot, der måler kundetilfredshed, kommer frem til et helt andet resultat.

EU har kigget på 369 websteders hjemmesider og fundet vildledende eller mangelfulde oplysninger hos mere end halvdelen. Ifølge undersøgelsen er de tyske netbutikker de værste. Der er problemer med vildledende oplysninger om forbrugernes rettigheder, manglende muligheder for at se den samlede pris og manglende kontaktoplysninger om forhandlerne.

Men internet-tjenesten Trustpilot, som samler brugeranmeldelser af netbutikker, kommer frem til et noget andet resultat.

"Ifølge studiet er de tyske netbutikker de værste. Men vi kan dokumentere, baseret på meningen fra over en million adspurgte kunder, at Tyskland faktisk klarer sig rigtigt fornemt. Hvad godt gør det hvis virksomhedens tlf numre står på siden, hvis de ikke tager den når man ringer?," siger Peter Mühlmann, der er direktør for Trustpilot.

I Trustpilots rating over kundetilfredsheden hos netbutikkerne ligger Tyskland i top med 88 ud af 100 point, mens USA har 83 ud af 100 og Sverige og Danmark har 82 ud af 100 point. På de efterfølgende pladser i ranglisten kommer Storbritannien, Spanien, Belgien og Italien.

Fælles for disse lande er, at de næsten uden undtagelse klarer sig rigtig dårligt i EU-undersøgelsen. Men selvom EU altså har fundet grund til kritik af mange netbutikker, ligger kundetilfredsheden i top i disse lande.

"Tallene viser at politikerne igen tror at de kan lovgive sig ud af alt, og at alt er godt så længe virksomheden overholder en række regler," siger Peter Mühlmann til ComON.

Trustpilot mener at EU-undersøgelsen kun leverer et ufuldstændigt billede, fordi den udelukkende fokuserer på de informationer, der fremgår af netbutikkens websted, og ikke tager højde for andre parametre som leveringstider, kundeservice og defekte varer.

Ved første øjekast er Danmark blandt de lande, der klarer sig dårligt. Hos 6 ud af 10 undersøgte danske netbutikker fandt man mindre forseelser. Selv om forseelserne hører til småtingsafdelingen, kan de 6 netbutikker se frem til en henvendelse fra Forbrugerombudsmanden.

Hos Dansk Erhverv henviser man til, at der i forvejen er skrap kontrol og respekt for reglerne.

"I Danmark har vi i forvejen en skrap kontrol og en høj grad af overholdelse. Derfor er det positivt, at undersøgelsen sætter fokus på, om reglerne bliver overholdt," siger forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen.

Hun mener, at undersøgelsen skal tages med et gran salt.

"Det undrer os eksempelvis, at der slet ikke er fundet nogen fejl hos de undersøgte netsider i Slovenien og i Østrig. Undersøgelsen er foretaget af de nationale myndigheder, og det er ikke klart, om de er foretaget på samme ambitionsniveau," siger hun.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere