Artikel top billede

Spamfighter-bestyrelse afgøres med terningekast: Thorborg er ude

Iværksætteren og Jubii-stifteren Martin Thorborg er fortsat på lønningslisten i Spamfigter, men sidder ikke længere i bestyrelsen.

Den kendte it-iværksætter, Martin Thorborg, har forladt bestyrelsen i sit eget selskab, Spamfighter. Allerede i 2007 trak Jubii-stifteren sig ud af den daglige drift af Spamfighter i Danmark, som han stiftede sammen med Henrik Sørensen i 2003, efter deres fælles Jubii-eventyr var slut.

Martin Thorborg fortsætter sit arbejde for virksomheden i afdelingen i Florida, hvor han bor sammen med sin familie.

Du trækker dig fra bestyrelsen i Spamfighter. Betyder det, at du har solgt din andel af selskabet?

»Nej nej, slet ikke, jeg ejer stadig 25 procent. Henrik (Sørensen, red.) og jeg har lavet forretning sammen i mange år, og vi kaster terninger om, hvem der sidder i bestyrelsen. Når der er et eller andet, ringer vi sammen og fikser det. Det er ret uformelt,« siger Martin Thorborg.

Han forklarer, at det bare er upraktisk at sidde i bestyrelsen, når der hele tiden er ting, som skal underskrives, og han jo altså bor i USA.

»Bestyrelser er et krav fra myndighedernes side om, at nogen tager et ansvar. Henrik ringede for et par måneder siden og spurgte, om vi ikke bare skulle lave det om, inden der skal underskrives årsregnskab. Henrik tager sig af alt det formelle,« siger Thorborg.

Martin Thorborg er fortsat på Spamfighters lønningsliste, og han passer kontoret, hjælper med PR og marketing og sparrer med Spamfighter-folkene, siger han.

»Spamfighter kører godt, og så går mine interesser et andet sted hen. Jeg bruger det meste tid på at vækste min iværksætterportal, Amino.«

Hjem om et år
At spamfighter-kontoret ligger i Florida og ikke i Californien og Silicon Valley, som man måske kunne forvente, er der en enkel forklaring på.

»Vi mødte en pige, som vi syntes var dygtig, og hun boede i Florida, så derfor blev det her. Florida er også meget billigere end Californien, og tidsforskellen til Danmark er kun seks timer, mens den er ni i Californien. I Californien handler det mere om virksomheder, der har brug for venturekapital. Det har vi ikke.«

Og så er vejret bedre i Florida end i Californien, mener Thorborg.

»Der er 28 grader her klokken otte om morgenen. Og jeg kan se, at poolen er oppe på 30 grader, og den er ikke opvarmet,« lyder det gennem mobiltelefonen fra den anden side af Atlanten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere