Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Dankort-udvikling sendes til Indien

Nets er ikke bekymret for korruption.

(Opdateret) Fremover bliver det billige indiske it-udviklere, der skal udvikle og vedligeholde Dankortet og andre applikationer, som betalings-formidleren Nets står for.

Nets har i dag indgået en stor outsourcing-aftale med det indiske firma Tata Consulting Services (TCS), der er udnævnt til strategisk it-partner.

TCS er del af Tata Group, der betegner sig selv som Indiens største industrielle konglomerat med over 200.000 it-ansatte.

Indien har i de seneste måneder været præget af demonstrationer mod den udbredte korruption i landet.

Ifølge denne Wikipedia-opgørelse er en fjerdedel af medlemmerne af landets parlament kriminelle. Og Indien topper listen som det land i verden, der har de største beløb i sorte penge gemt af vejen på hemmelige konti i Schweitz.

ComON har spurgt Nets, om det virkelig er betryggende at sende udvikling af følsomme betalingsapplikationer til et land, der er så præget af korruption.

"Aftalen (med Tata) betyder, at noget af applikationsudviklingen og vedligeholdelse vil foregå i Indien. De vil ikke have adgang til produktion, men kun til at udvikle og vedligeholde kode, som så bliver viderebearbejdet i Norge og Danmark. Udvikling er dermed ikke outsourcet i sin helhed, men sker i Nets-kontrollerede omgivelser," hedder det i et skriftligt svar fra Nets pressechef Sigbjørn Larsen.

På et spørgsmål om, hvilke applikationer der skal udvikles og vedligeholdes i Indien, svarer han afvisende:

"Jeg kan ikke nævne konkrete applikationer. Det er konkurrencefølsomt, men klassiske eksempler og opgaver kan være at rette fejl i kode eller udvide en eksisterende applikation med mere funktionalitet," hedder det.

Men hvordan løser Nets de sikkerhedsmæssige udfordringer, der kan være forbundet med at lade applikationer blive vedligeholdt i et land, hvor korruption er et stort problem?

"Lige som de fleste store internationale finansforetagender sker udviklingen i Nets-kontrollerede omgivelser i Nets eget center, i samarbejde med en solid og troværdig aktør. De har som nævnt ikke tilgang til produktion, og alt, som laves, bliver gennomgået og testet lokalt, før det sættes i produktion," lyder svaret.

Dankortets drift og vedligeholdelse udgør hovedaktiviteten i den danske del af Nets.

Hvorvidt outsourcing-aftalen betyder nedlæggelse af it-jobs i Danmark og Norge, kan Nets først svare på senere.

Opdatering: Nets oplyser, at aftalen med Tata Consulting Services ikke medfører fyringer af Nets egne it-folk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere