Artikel top billede

Hallo hallo: Luskede udlændinge lokker penge ud af naive Windows-brugere

Microsoft advarer danske kunder mod svindlere, der tager kontakt via telefonen.

I denne uge blev en ComON-læser ringet op af en hjælpsom men mistænkelig person. På meget dårlig engelsk og på en meget dårlig telefonforbindelse udgav personen sig for at komme fra Windows Update Department.

"Min første tanke var selvfølgelig: fusk, fusk, fusk og atter fusk, så vi nåede ikke rigtigt til at vedkommende prøvede at lokke kreditkort oplysninger eller kodeord ud af mig før jeg havde forsikret ham om, at jeg ikke var dum og havde smækkket røret på," fortæller han til ComON.

Og det var det rette at gøre.

Det siger Microsoft, der også er begyndt at advare danskerne mod de mystiske telefonopkald

"Målet er at lokke dig til at betale for en reparationsydelse, som du slet ikke har brug for. Derefter prøver svindlerne at få dig til at installere en virus på din egen pc, så de kan misbruge den i fremtiden. Men lad dig ikke narre, for Microsoft vil aldrig ringe til dig som pc-bruger for at udbedre fejl, skader og virus," skriver Microsoft i sin danske advarsel.

Penge eller usikkerhed

Microsoft har i løbet af sommeren fået henvendelse fra mindst tre danskere.

"Vi får jo kun kendskab til det, når danske brugere kontakter vores kundeserviceafdeling og siger, "I har lige ringet til os" eller "Jeg tror, jeg er blevet snydt". Der har ikke været massive henvendelser, men vi tager det alligevel meget alvorligt. Det er jo vores gode navn, der bliver misbrugt, så folk i god tro kan hoppe med på et svindelnummer," siger Thomas Schnegelsberg, direktør for kunde- og partnertilfredshed hos Microsoft Danmark.

Hans kollegaer i kundeservice har hjælpet de berørte kunder med at tjekke, om der er blevet installeret software, så svindlerne fortsætter med at have kontrol med computeren.

Men det er svært at fange gerningsmændene, så den bedste måde at standse problemet er ved oplysning.

"Engang blev folk jo også snydt, når de modtog en mail fra Afrika om, at de havde vundet i et lotteri. Men det er de fleste blevet kloge nok til at gennemskue, og jeg tror faktisk, at vi er ved at være på det samme punkt med det her. Folk bruger deres sunde fornuft," siger Thomas Schnegelsberg.

Det var også tilfældet for ComON-læseren, der blev ringet op i denne uge.

"Mit temperament tillod mig altså ikke at høre særlig længe på ham. Jeg arbejder med it til dagligt, så jeg er rimelig sikker på at min computer ikke er hacket. Microsoft ville nok heller ikke sætte en fattig indoneser til at ringe rundt og fortælle at ens computer er hacket."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere