Atea lægger pres på producenterne

Producenterne må betale for de lavere priser på de offentlige indkøbsaftaler, mener Atea-direktør Peter Trans ifølge Computerworld. HP afviser at være under pres.

Ateas direktør Peter Trans mener, at producenterne må sænke deres priser for at imødekomme kravene på de offentlige udbudsaftaler under Statens og Kommunernes Indkøbsfællesskab (SKI).

»Vi er meget afhængige af, at der sidder nogen i den anden ende, der også sænker priserne. Vi ser det på mange forskellige produktområder, at priserne bliver presset ned,« siger Peter Trans i et interview med Computerworld.

Anledningen til udtalelserne fra Atea-direktøren er den seneste rammeaftale fra SKI, som har betydet et prisfald på print og kopiområdet på 28 procent. Peter Trans giver ikke noget bud på, hvor langt ned priserne kan presses ned, men ifølge Computerworld kan forhandlere som Atea kun blive ved med at være konkurrencedygtige, hvis producenterne bidrager.

»Det er svært at sige, hvor smertepunktet er. Historisk set har man set producenter, der sagde stop på et tidspunkt,« siger Peter Trans til Computerworld. og peger samtidig på, at volumen efter hans opfattelse vil være det afgørende, når fremtidens offentlige indkøbsaftaler bliver indgået.

»Vi køber samlet set ind for 10 milliarder kroner, og det har betydning hvis man køber ind for nogle millioner,« siger Peter Trans til Computerworld.

Hos producenten HP bekræfter kanaldirektør Anders Herløv, at den offentlige indkøbsaftaler lægger pres på producenterne, men han afviser, at Peter Trans’ udtalelser skal opfattes som et forsøg på at presse producenterne.

»Jeg skal ikke kunne sige, om Atea kan tryne nogle leverandører, men hvis jeg skal vælge mellem prispres fra forhandlere eller fra de offentlige udbydere, så vælger jeg presset fra forhandlerne, Der har vi mulighed for at lave en afvejning af vilkår, og i sidste ende har vi en fælles interesse. Det har vi ikke nødvendigvis med SKI,« siger Anders Herløv til CRN. Han erkender dog, at indtjeningsmarginalerne på de offentlige indkøbsaftaler er meget små både for producenter og for forhandlere.

»Når vi skal sælge til SKI med en meget minimal avance, tillader det heller ikke, at partnere bliver rige. Det er en fælles investering, men vi som producent er naturligvis nødt til at bære end del af byrden. Men det er ikke Atea, der lægger pres på os, men derimod SKI og Økonomistyrelsen. Men man kan diskutere om staten i realiteten favoriserer de store forhandlere som Atea, når de laver de her udbud,« siger Anders Herløv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.