Forhandlere ærgrer sig over Amitech-krise

Kriseramte Amitech får ros for sit partnerprogram fra forhandlere, der håber at virksomheden overlever den aktuelle betalingsstandsning.

Mandagens betalingsstandsning hos Amitech beklages af forhandlerne, der frygter, at de kan miste deres leverandør. Amitech producerer mediecentre og fladskærme, og har efter et hårdt 2008 gjort sig store anstrengelser for at vende virksomhedens udvikling til det bedre. Men da en større kunde med en årlig værdi af 50 millioner kroner for nylig reducerede sin ordre, måtte Amitechs administrerende direktør Lars Bjerg bede om en pause overfor sine kreditorer.

CRN har talt med et par afr Amitechs forhandlere, som håber  på, at selskabet kommer igennem sine prøvelser og kan finde en udvej, så det kan fortsætte.

»Jeg vil glæde mig, hvis de kommer igen,« siger administrerende direktør Mark Jespersen fra Randers Computer Center.

Han blev autoriseret Amitechpartner for et halvt år siden. Randers Computer Center sælger på årsbasis Amitechprodukter for mellem en kvart og en halv million kroner. Selv om han ikke vil græde over Amitechs problemer, håber han, at hans leverandør klarer skærene.

»Amitech har vist sig fra en fremragende side, med returret, fragtfri levering og lang kredittid,« siger Mark Jespersen.

Også indehaver Jesper Graungaard fra Data Discount i Aalborg roser Amitechs tilgang til forhandlerne, fordi der er kort vej til beslutningstagerne.

»Amitech har været helt suveræn,« siger Jesper Graungaard.

Han ærgrer sig over at Amitech nu har så store problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning, og håber virksomheden fortsætter.

»Amitech står stærkt i den billige ende, og vi sælger en masse af deres produkter, så det er træls, hvis vi skal finde en anden,« siger Jesper Graungaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere