Forhandlere ærgrer sig over Amitech-krise

Kriseramte Amitech får ros for sit partnerprogram fra forhandlere, der håber at virksomheden overlever den aktuelle betalingsstandsning.

Mandagens betalingsstandsning hos Amitech beklages af forhandlerne, der frygter, at de kan miste deres leverandør. Amitech producerer mediecentre og fladskærme, og har efter et hårdt 2008 gjort sig store anstrengelser for at vende virksomhedens udvikling til det bedre. Men da en større kunde med en årlig værdi af 50 millioner kroner for nylig reducerede sin ordre, måtte Amitechs administrerende direktør Lars Bjerg bede om en pause overfor sine kreditorer.

CRN har talt med et par afr Amitechs forhandlere, som håber  på, at selskabet kommer igennem sine prøvelser og kan finde en udvej, så det kan fortsætte.

»Jeg vil glæde mig, hvis de kommer igen,« siger administrerende direktør Mark Jespersen fra Randers Computer Center.

Han blev autoriseret Amitechpartner for et halvt år siden. Randers Computer Center sælger på årsbasis Amitechprodukter for mellem en kvart og en halv million kroner. Selv om han ikke vil græde over Amitechs problemer, håber han, at hans leverandør klarer skærene.

»Amitech har vist sig fra en fremragende side, med returret, fragtfri levering og lang kredittid,« siger Mark Jespersen.

Også indehaver Jesper Graungaard fra Data Discount i Aalborg roser Amitechs tilgang til forhandlerne, fordi der er kort vej til beslutningstagerne.

»Amitech har været helt suveræn,« siger Jesper Graungaard.

Han ærgrer sig over at Amitech nu har så store problemer, at selskabet er gået i betalingsstandsning, og håber virksomheden fortsætter.

»Amitech står stærkt i den billige ende, og vi sælger en masse af deres produkter, så det er træls, hvis vi skal finde en anden,« siger Jesper Graungaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.