Elselskaber: Medarbejderbredbånd forvrider konkurrencen

Medarbejderbredbånd er ganske populært - dog ikke hos Dansk Energi, som mener, at den skattefri gode hæmmer konkurrencen og giver TDC og Cybercity konkurrencefordele.

Dansk Energi mener, at medarbejderbredbåndet skævrider markedet.

»Vi synes egentlig godt om tanken bag ordningen, men i praksis går det den forkerte vej, fordi medarbejderbredbånd er lig med adsl,« siger fibernetkonsulent Christian Berg fra Dansk Energi, der er en paraplyorganisation for elselskaberne.

Han mener, at virksomheder fravælger el-selskabernes fibernet fordi de vil have den letteste løsning, der kan tilbydes alle medarbejderne. Den findes sjældent hos fibernetselskaberne, da de endnu ikke dækker i alle områder landet over.

Derfor mener Christian Berg, at politikerne med ordningen hindrer, at nye teknologier, som fibernet og mobilt internet over 3G, får lov til at brede sig.

Medarbejderbredbånd er helt eller delvist skattefrit. Når forbrugere sparer mellem 43 og 63 procent på skattefrit bredbånd, så er det svært for andre selskaber, der ikke sidder på medarbejderbredbåndet, at få de kunder, mener Christian Berg.

»Det er med til at cementere TDC's rolle som dominerende udbyder, og det er hæmmende for nye teknologier,« mener Christian Berg.

IT- og Telestyrelsens tal viser, at 214.000 har skattefrit bredbånd. Af dem er 154.690 kunder hos TDC, mens Cybercity sidder på 53.424 kunder.

At fibernetselskaber har svært ved at komme ind på markedet for medarbejderbredbånd, forstår Professor Mogens Kühn Pedersen godt. Han er institutleder hos Copenhagen Business School.

Han mener dog, at den primære årsag er, at fibernetselskaberne ikke dækker alle virksomhedens behov for forskellige teleydelser - virksomheder vil gerne undgå at have en masse forskellige leverandører.

»Hvis fibernetselskaberne skal komme i spil, så skal de finde tre-fire andre, som de kan lave en ny pakke med,« vurderer Mogens Kühn Pedersen.

Han peger desuden på, at mange af landets virksomheder er mindre og ikke har brug for at dække hele landet. Derfor er fibernettets udbredelse nok ikke den største hindring for at virksomhederne vælger fibernetselskaberne som leverandører.

En anden årsag til at teleselskabet 3 ikke har succes med medarbejderbredbånd kan være, at firmaerne ikke vil bruge selskabet som eneleverandør og udskifte medarbejdernes mobiler til 3G-mobiler.

»Det er altså lidt af et hop, og er det et system virksomhederne har brug for?,« siger Mogens Kühn Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere