Larry Ellison er verdens højest lønnede topchef

Ikke nok med, at Oracle-chefen og it-milliardæren Larry Ellison er en af verdens rigeste. Han er også verdens bedst betalte topchef. 415 millioner kroner var Ellisons samlede lønpakke i regnskabsåret 2008.

Oracle-chef Larry Ellison har modtaget en samlet lønpakke på 83,1 millioner dollar eller 415 millioner kroner i regnskabsåret 2008, som sluttede i maj. Dermed skulle Larry Ellison være verdens bedst betalte topchef, melder Associated Press.

En stor del af hans indtægter kommer fra værdien af syv millioner aktieoptioner, der først udløber i 2017. Hvis optionerne tages fra, kan Ellison stadig notere en pæn lønstigning på 38 pct. i forhold til 2007.

Men Oracles aktionærer har også fået noget for pengene. I samme periode er selskabets indtjening steget med 29 pct. til 5,5 mia. dollar og aktiekursen er steget med 18 pct.

I forvejen er den 64-årige Ellison et af verdens rigeste mennesker med en anslået formue på 25 milliarder dollar. Så hans løn som Oracle-chef spiller formentlig kun en mindre rolle.

Andre it-topchefer, firmastiftere og milliardærer som Steve Jobs fra Apple og Jerry Yang fra Yahoo har valgt at begrænse deres løncheck til symbolske 1 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere