Artikel top billede

Lønpakker tæt på bondefangeri

Finansrådgiveren Kim Valentin kritiserer udbydere som Willis, Atea og Flex Benefit for at snyde på vægten, når de sælger fleksible lønpakker.

De skattefinansierede bruttolønsordninger ender tit som en klam fidus for virksomheder og ansatte, som benytter sig af ordningen. Det siger finansrådgiveren Kim Valentin, direktør og partner i Finanshuset. Han beskylder forhandlere som Willis, Atea og Flexbenefit for at skjule de reelle udgifter og priser for kunderne.

»Der er simpelthen så mange, der skal have en bid af kagen, at det i flere tilfælde nærmer sig noget, der ligner bondefangeri,« siger Kim Valentin til Søndagsavisen.

De fleksible lønpakker gør det muligt for ansatte at finansiere op til 56 procent af udgiften til mobiltelefoner og pc’er via et skattefradrag. Ordningerne er blevet meget populære de seneste år – ikke mindst på kommunale arbejdspladser.

Men ifølge en undersøgelse, som Søndagsavisen har foretaget, tager udbyderne så høje priser, at det i mange tilfælde ville være billigere at købe sit it-udstyr direkte i almindelige detailbutikker som Elgiganten.

De høje priser hænger blandt andet sammen med at udbyderne også skal have dækket deres udgifter til brochurer, forsikringsordninger, administration, hot-line og levering. Alt sammen omkostninger, der bliver smidt oven i prisen.

»Det bør helt klart synliggøres, hvor stor del af kagen især formidlerne som Willis, Flexbenefit og Atea stikker i lommen. Det er svært at forstå, at de i nogle tilfælde kan anbefale noget, der giver underskud. Men problemet er jo, at de som rådgivere også er dem, der tjener penge. Så kan man jo ikke være sikker på, at de råd man får, er de rigtige. Efter min mening er det et værre cowboy-marked,« siger Kim Valentin.

Henrik Klem Lassen, direktør i Flexbenefit, mener, at kritikken generelt skyder over målet.

»Er rådgivningen skidt - og indeholder ordningen f.eks. meget billige computere - så er det ikke en god forretning. Især hvis du ikke betaler multimedieskat i forvejen,« siger Henrik Klem Lassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere