Stifter konkurrent til Edbpriser

De store onlineforhandlere gør oprør mod prisportaler og åbner deres egen discount-portal.

Utilfredshed med høje annoncepriser på prisportalerne får de store onlineforhandlere og deres organisation, Foreningen af Online IT  Forhandlere (FOIF) til at etablere en konkurrerende prisportal. Den nye portal, Evonax.dk, går i luften 1. april. Lanceringen er et modtræk til, at Edbpriser.dk i januar satte priserne op og gav nogle forhandlere en mangedobling af deres annonceudgifter.

»Der har været utilfredshed med portalernes prisskrue. Vi synes, de andre portaler er for dyre. Efter Edbpriser kom med deres nye priser, er der nogle forhandlere, der føler sig presset,« siger FOIF-formand Morten Duch.

Evonax.dk går ud med en klikpris på 25 øre. Dertil kommer medlemsgebyret til FOIF på 2.000 kroner om året.

»Klikprisen er cirka en fjerdedel af Edbprisers pris, så portalen lige kan løbe rundt,« siger Morten Duch.

Evonax.dk er styret af en aftale som sikrer en fast pris de næste fem år. Derfor tror FOIF-formanden, at Evonax bliver et reelt alternativ til Edbpriser og de andre prisportaler.

Forventer succes

Han regner med, at FOIFs mere end 20 medlemmer vil annoncere på den nye portal.

»Jeg tror, det bliver en stor succes, men hvor stor en succes afhænger af, hvor mange forhandlere, der er med,« siger Morten Duch.

Hvis de konkurrerende portaler tager udfordringen op og sænker deres priser, vil det alligevel være en succes for FOIF-portalen.

»Vi ser Evonax som et forhandlingsudspil overfor de andre prisportaler, og hvis de andre sætter deres pris ned til 25 øre, vil jeg se det som en sejr for os,« siger han.

FOIF’s næstformand Kim Rand fra Computersalg har allerede besluttet sig for at have flere varer på Evonax end på Edbpriser.

»Målet er, at Evonax skal være den største prisportal i Danmark,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere