Pc-byggere er truet

Med lukningen af SD Data er endnu en lokal pc-bygger stoppet. En æra er på vej mod sin afslutning, vurderer flere branchefolk.

»En avance på maksimalt 500 kroner kan ikke dække arbejdstid og garanti.«

Så kontant beskriver Johannes Waagner fra Datanord, hvorfor han tror pc-byggerne er ved at uddø. Ligesom flere andre producenter stoppede han sin produktion for halvandet år siden.

En af de ældste danske pc-byggere SD Data har netop drejet nøglen om. Zepto er i problemer. Og inden for det sidste år er både Zitech, Frode Herløv og Data Team forsvundet fra markedet.

»Det er lidt en epoke, der er ved at rinde ud, og det er et åbent spørgsmål, om der er plads til de små pc-byggere på sigt. I dag villle jeg ikke sætte mine penge på, at skulle ud og bide skeer med Dell, Acer og HP,« siger Niels Pedersen, direktør for Blue Line, der startede med at bygge computere tilbage i 1986 på omtrent samme tid som Amitech og Zitech. I dag er Zitech væk og Amitech har valgt at satse på forbrugerelektronik.

Kenan Hansen, direktør for Nova Data i Sønderborg, der laver egne Nova Book-computere, mener også, at det bliver sværere i fremtiden.

»Jeg tror, vi kommer til at se flere, der ryger. Det er i hvert fald svært at lave stordrift og mainstream. Men hvis vi kan arbejde sammen med andre forhandlere og differentiere os, tror jeg, vi kan blive ved med at bygge computere,« siger Kenan Hansen, som altså tror på, at han selv ligesom andre tilpasningsvillige pc-byggere vil overleve.

Selv arbejder Kenan Hansen med et service-koncept i forhold til kunderne, ligesom han har et samarbejde over grænsen til Tyskland i støbeskeen.

»Det jeg frygter mest er, hvis Zepto Computer ikke overlever. For hvis de går ned, så kan det betyde, at kunderne mister tiltroen til danskbyggede computere. Og det vil gå ud over os andre,« siger Kenan Hansen.

Læs mere i CRN 07/2009, som netop er udkommet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere