Forhandlerne er endnu ikke overbevist om, at det er muligt at tjene penge på at sælge Googles software.
19. januar 2009 kl. 15.37
Nysgerrigheden er stor blandt danske softwareforhandlere, der vil vide mere om, hvordan de kan gøre forretning med Google. Søgemaskinegiganten har netop bebudet, at den vil have it-forhandlerne til at sælge virksomheden software.
Nu ser det ud til, at muligheden snart vil opstå. Sikkerhedsdistributøren Computerlinks har ifølge det britiske nyhedsmedie Microscope netop indgået en aftale med Google om at distribuere Googles sikkerhedspakke i en række europæiske lande inklusive Danmark.
Inden de danske forhandlere vælger at tage den nye software med i sortimentet, skal Google dog først overbevise kanalen om, at dens software duer og at producenten er til at stole på.
»Googles kanaludspil var ikke noget, jeg havde set komme, så jeg er lidt usikker på, hvad der er deres strategi på området,« siger direktør Ole Mejer for PC-Wares Kompetence Center.
Han savner dog svar på, hvordan Google vil håndtere spørgsmål som support og om Google kan stå inde for en tilstrækkelig lang livscyklus uden pludselig at udfase produktet.
»Jeg er ikke sikker på, om markedet er modent til software fra Googles,« siger Ole Mejer.
I amerikansk CRN har Google bebudet en forrentningsmodel, hvor kunden betaler en årlig licens på 50 dollar pr. bruger, hvoraf forhandleren vil få 10 dollar som belønning for at sælge en kontorpakke.
»Det er en rimelig god dækningsgrad for at sælge et stykke software. Som udgangspunkt er vi er rimeligt positive, så vi vil ikke afskrive Google,« siger Ole Mejer.
Samme holdning har softwareforhandleren A Gain. Her siger administrerende direktør Frank Mortensen, at selve forretningsmodellen er fornuftig. Med en fast årlig licensindtægt har Googles model den fordel, at den giver en fast indtægt, så forhandleren ikke hele tiden skal skabet et nysalg.
»Hvis man skal have nogen til at gøre noget for sig, skal man give dem penge for det,« siger Frank Mortensen.
Selv om han ikke kender Googles produkt, mener han, at Google som udgangspunkt har lettere ved at få kunderne i tale end det er for en ukendt softwareproducent.
»Google er et stærkt brand, hvis styrke er, at de med deres søgemaskine er på enhver pc,« siger Frank Mortensen.
Annonceindlæg fra Arctic Wolf
Sådan ændrer AI spillereglerne for cyberangreb
Du skal ikke kun vide, hvordan du bruger AI til at styrke IT-sikkerheden – men også hvordan IT-kriminelle anvender teknologien mod din virksomhed.
Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.