Matthiesen stod bag megasvindel med mobiler

Interpol-efterlysning gav endelig pote: Martin Matthiesen, der er bagmand i den såkaldte gul feber-sag, er anholdt i Bangkok efter to år på flugt.

Siden han i al hast forlod Danmark i 2004 med en skattegæld på 30 millioner kroner, har Martin Matthiesen ofte måtte se sig over skulderen.

Først Skat og siden bagmandspolitiet har jagtet ham for omfattende momssvindel med CPU’er og mobiltelefoner.

En efterlysning via Interpol har givet pote: Nu er Martin Matthiesen anholdt i Bangkok, skriver Ekstrabladet, der citerer avisen Bangkok Post.

CRN har i en lang række artikler afdækket, hvordan Martin Matthiesens selskab Solid Trading blev brugt i såkaldte momskarruseller.

Når karrusellerne snurrede, blev der sendte kæmpestore varepartier rundt mellem en række selskaber, som alle var styret af samme bagmænd. Varene var typisk mobiltelefoner og CPU’er samt andre letomsættelige produkter med høj værdi og lille størrelse.Ved at lade et af selskaberne gå konkurs på et bestemt tidspunkt kunne bagmændende stikke et millionbeløb i lommen. Pengene var momsgæld, som det konkursramte selskab ikke nåede at betale til skat inden den nøje timede lukning.

Sidste år fik syv deltagere i momskarruseller, som Martin Matthiesen ifølge politiet var med-bagmand for, strenge fængselsstraffe på op til seks år for svindlen, som drænede den danske statskasse for i alt 184 millioner kroner.

En af de dømt momssvindlere var den tidligere direktør for Comitel Internationational, der ejedes af it-kendissen Peer Kølendorf.

Mens sagen blev oprullet i først byretten og siden Landsretten, var Martin Matthiesen imidlertid over alle bjerge.

Takket være de mange handler med mobiler og pc-komponenter havde han kunnet leve i sus og dus, efter at hans danske firma gik konkurs i 2004. Da forfatteren til denne artikel talte med ham året efter krakket, boede Martin Matthiesen i millionær-ghettoen Monaco i Sydfrankrig og ejede kostbare luksusbiler.

Han flyttede nogle år senere til Dubai, og igen videre til Fjernøsten, men blev i 2007 efterlyst gennem Interpol. Ifølge CRNs kilder skulle han angiveligt have fået foretaget plastic-operationer for at forhindre genkendelse. Den operation må nu siges at være mislykket.

Momskarrusel-svinden har alt i alt kostet Danmark over en milliard kroner, vurderede Skat tilbage i 2005. Siden da har diverse regelændringer gjort det sværere at svindle med karrusellerne, som stort set ikke længere snurrer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere