Arven efter Ingram

Først røg Scribona, så røg SMG og nu har Ingram Micro taget konsekvensen af det sure danske marked og forladt scenen.

Der er vendt op og ned på salgskanalen.

For de store distributører er det gode nyheder. På den korte bane morer hverken Tech Data eller Rosenmeier sig over, at Actebis har lagt 35 Ingram-sælgere til sin styrke, men begge firmaer er sikkert helt tilfredse med slutresultatet: At der nu er en spiller mindre på banen.
Blandt distributørerne har der længe været talt om den »nødvendige konsolidering«.

Det er da også sikkert, at de store distributører de sidste par år har været ude i en udryddelseskrig mod hinanden, der om ikke andet har ført til lavere priser. Spørgsmålet er imidlertid om den krig stopper, fordi Ingram Micro nu har forladt scenen.

Den rullende krise kan gøre det svært for distributørerne at nå deres mål. Og når man så ser sagen fra forhandlernes side, så er det ikke sikkert, at ret mange forhandlere er lige så glade for konsolideringen, som distributørerne er. En del forhandlere er med rette bange for, at den nye distributionssituation vil gøre det sværere at få kredit.

Det er en frygt, som de tilbageværende distributører må og skal forholde sig til. For arven efter Ingram Micro er ikke kun et mere konsolideret distributionslandskab. Det er også et scenarie, hvor forhandlerne for sværere ved at sprede deres indkøb, når likviditeten strammer.

Og netop det er også en del af arven efter Ingram Micro. Den manglende likviditet. Spørgsmålet er, om ikke netop likviditeten kommer til at betyde, at Ingrams exit ikke kun giver bedre plads til broadlinerne, men også til distributørerne i laget lige under. For selv om krisen kradser, så har forhandleren stadig et indkøbsbehov, der skal dækkes.

Det kan de små og mellemstore distributører udnytte til deres fordel, hvis de kan finde ud af, at dække de huller, som Ingram og de store efterlader, og på den måde tage deres del af arven efter Ingram Micro.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere