Facacerenovering i Google Street View

Hvis dit hus ser grimt ud i Google Street View, er der nu hjælp at hente

Hvis facaden på dit hus krakelerer, så ringer du sikkert til en håndværker. Men hvad gør du, hvis din virtuelle facade i Google Earth og Maps ser for tarvelig ud? Så ringer du selvfølgelig til et firma, som tilbyder en virtuel bygnings-renovering. Og den slags findes faktisk.

I det sidste års tid har der været mulighed for at tilføje 3D-modeller af bygninger til Google Earth med et simpelt bygningsværktøj, som kan bruges direkte i browseren. Her tegner man den ønskede bygning med firkanter, hvorefter den bliver taget med i programmet.

Du kan selvfølgelig tegne dit eget hus og sende det til Google. Men ligesom med hjemmeside-design, så det kan ofte være en god ide at hyre professionelle til at klare arbejdet.

Og der findes efterhånden flere firmaer, som tilbyder at bygge en virtuel model af dit hus og sende den til Google Earth og Google Maps. Her er der altså tale om en slags virtuelle entreprenører, som afleverer en 3D-model i stedet for et fysisk hus.

Et af dem er Estate3D fra New Zealand, som tager 99 dollar for en normal bygning. Et andet virtuelt byggefirma er Web Epoch fra New Jersey.

Og der er efterhånden en del firmaer, som er specialiseret i 3D-modellering med det mere komplekse værktøj Google Sketchup, herunder også indiske Sketchup2India.

Man kan selvfølgelig spørge, hvorfor virksomheder skal bruge penge på at konstruere en 3D-bygning i Google Earth. En bygning, hvor firmaet aldrig kan flytte ind.

Det minder om den store hype omkring Second Life, hvor mange også betalte dyrt for at etablere sig på ”øer” i den virtuelle verden – som efterhånden ligner en spøgelsesby mange steder.

Men Google Maps og Google Earth har millioner af brugere, og for hoteller, restauranter og andre virksomheder i turist-erhvervet kan det have stor betydning at være synlig for et internationalt publikum.

De samme firmaer betaler tusindvis af kroner for annoncer på nettet, så måske er det ikke så urimeligt at betale for at få konstrueret en 3D-model med en pæn facade i Google Earth.

Den største konkurrent for 3D-byggerne er måske Google selv, som er begyndt at udstyre sine Street View-biler med laserscannere. Dermed kan Google konstruere sine egne 3D-modeller af bygninger – automatisk og gratis.

Men Street View-bilerne har trods alt ikke været overalt og en specialdesignet 3D-bygning ser nok også lidt pænere ud end en autogenereret klods i Googles kortprogram. Så det nye erhverv som 3D-husbygger er sikkert kommet for at blive.

Og selvom Google Maps og Google Earth jo gerne skulle afspejle virkeligheden, så er der indtil videre ikke noget til hinder for, at du kan gøre din virtuelle facade lidt pænere end den faktisk er i virkelige verden.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere