Sælger halvdelen af ED-Data til ansatte

ED-Data tager to nøglemedarbejdere ind i ejerkredsen for at motivere til yderligere vækst.

Hardwareforhandleren ED-Data fra Skødstrup ved Århus har solgt halvdelen af selskabet til en mangeårig medarbejderkreds. Det er direktør Phillip Davidsen, der har fremover sidder som ejer af halvdelen af aktierne i ED-Data, mens den anden halvdel vil være i hænderne på tre ansatte.

Hidtil har salgschef Jesper Andersen og sælger Rasmus Flindt samt en tredje medarbejder tilsammen ejet fem procent af virksomheden, men fra primo juli vil de to førstnævnte overtage 45 procent af aktierne.

Phillip Davidsen forklarer, han har fået flere forespørgsler fra »store spillere« på markedet om et opkøb, men i sidste ende valgte han at sælge til de to medarbejdere, for at inddrage dem endnu mere i virksomheden og samtidig belønne dem for mange års slid og loyalitet.

»Jeg har et ønske om at vækste virksomheden med 20-30 procent om året i både resultat og omsætning. Ved at sælge til medarbejderne, får jeg nogle topmotiverede ansatte,« forklarer Philip Davidsen om de to ansatte, der har været i virksomheden siden 2003.

Han har ni medarbejdere og overskuddet blev sidste år på 1,9 millioner kroner. ED-Data sælger især Lenovo og HP til store offentlige kunder som sygehuse, skoler og kommuner samt til private virksomheder med over 500 ansatte. I modsætning til andre forhandlere er ED-Data mest tilbøjelige til at sælge bokse, og det vil Phillip Davidsen gerne holde fast i.

Krisen har dog også ramt ED-Data, og Phillip Davidsen regner med, at overskuddet i år ”kun” ender på et plus omkring en halv million kroner.

»Det har været en hård tid for alle, og vi har været nødt til at afskedige nogle medarbejdere,« siger Phillip Davidsen.

Nu begynder det dog igen at lysne, hævder han. I november sidste år flyttede forhandleren til nye lokaler, og i år vil omsætningen vokse med ti procent til 46 millioner kroner. Efter sommerferien regner direktøren med at skulle ud og ansætte to nye sælgere.

»Jeg syntes, det er begyndt at rykke igen i de seneste par måneder, så jeg regner med at omsætte for 100 millioner kroner indenfor de næste fem år,« siger Phillip Davidsen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere