Hacker: Det var civil ulydighed

En ung russer hævder, at han stod bag cyberkrigen i Estland for to år siden. Han påstår, at angrebene, der lagde hele Estlands digitale infrastruktur ned, var fuldt lovlige. Det har han muligvis ret i, oplyser DK-Cert.

En ung aktivist fra den statsstøttede russiske ungdomsorganisation Nashi hævder, at han stod bag den estiske cyberkrig for to år siden. I 2007 blev hele den estiske infrastruktur udsat for massive denial-of-service angreb. Mistanken har hele tiden været rettet mod Rusland, da angrebene skete samtidig med at Estland ville fjerne en statue fra Sovjettiden.

Nu indrømmer den unge russer Konstantin Goloskokov, at han og hans venner opildnede til angrebene. Han forklarer Reuters, at angrebene netop skyldes, at Estland ville fjerne monumentet over den røde hær fra en plads i hovedstaden Tallinn. Goloskokov benægter dog, at der var tale om angreb.

»Jeg var ikke involveret i nogen form for cyberangreb. Det som mine venner og jeg gjorde var civil ulydighed og fuldstændig lovligt,« siger den 22-årige Goloskokov.

Goloskokov er medlem af den statsstøttede russiske ungdomsorganisation Nashi, der har 125.000 medlemmer. Så hvis dem han omtaler som sine venner, er samtlige medlemmer, så udgør det et stort ikke-zombienet. Dermed er det blot en masse mennesker, der tilfældigvis ville ind på en række estiske regeringssider på samme tid.

»Vi forsøgte i stor stil at komme ind på de estiske sider. Det faktum, at de ikke kunne klare presset er ikke vores skyld, men de mennesker der ikke sørgede for at teknikken var i orden,« siger Goloskokov.

Goloskokov understreger, at Nashi intet havde med angrebet at gøre. Men derfor kan medlemmer som privatpersoner godt have deltaget.

Goloskokov administrerede angrebet fordi Estland efter hans opfattelse diskriminerer det russiske mindretal i landet.

Nashi udspringer af en pro-Putin ungdomsorganisation og bekæmper nazisme og fascisme. Men udenlandske journalister har sammenlignet bevægelsen med Hitlerjugend og ungdomsorganisationer fra Sovjettiden.

DK-Cert oplyser til CRN’s søstermedie, ComON, at et bevidst Denial of Service angreb er ulovligt i Danmark, men det ikke er sikkert, at det er ulovligt i Rusland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere