Sonofon/Cybercity: Strejke i Norge mærkes ikke

Strejke blandt Telenor-ansatte kommer ikke til at mærkes i Danmark, lover den danske ledelse.

Onsdag startede den varslede strejke i Telenors moderland Norge. Udover at strejken kan få konsekvenser for virksomheden og kunderne, risikerer de norske konkurrenter også at komme i klemme. Men det får ikke konsekvenser for de danske kunder i Sonofon og Cybercity, ejet af Telenor, lyder det fra den danske direktion.

Til trods for at Telenor-strejken i Norge varsler mulige problemer i bredt perspektiv, rammer det ikke Dannmark, lyder det fra den danske ledelse i Sonofon og Cybercity, som flager med det norske Telenor-logo.

»Sonofon og Cybercity følger naturligvis udviklingen i Norge meget tæt. Strejken vil dog ikke kunne mærkes af kunderne her i Danmark, da den ikke berører os hverken på service, drift eller infrastruktur,« siger Henrik Skov, divisionsdirektør i Sonofon og Cybercity til ComON.

I Norge kan strejken gøre, at selv Telenors konkurrenter bliver berørt. På samme måde, som TDC i Danmark ejer og udlejer kablerne i jorden, står Telenor for access-nettet i det nationale norske teleselskab.

Det betyder, at norske konkurrenter også kan blive berørt af strejken. Telenor står for oprettelse, drift og fejlretning for de norske, også for de selskaber, der lejer sig ind på netværket. Selv når der oprettes telefon- og internetforbindelser hos Telenors konkurrenter, står firmaet nemlig for drift og service. Men den er nu i fare.

Telenor ejer det såkaldte access-net, linjene som går fra telefoncentralene og ud til hver husstand. Selv hvis en kunde bestiller en linje fra for eksempel norske Nextgentel, må Telenor ændre på indstillingerne til linjen, som skal have ADSL. Men det er ikke sikkert det sker efter meldingen om strejke.

Onsdag morgen gik 470 medlemmer af den norske fagforening, El- og IT-forbundet, i strejke, efter forhandlinger med arbejdsgiverforeningen Abelia brød sammen sent tirsdag.

Forhandlingerne drejer sig om pensionsordninger, arbejdstidsbestemmelser og godgørelse for vikariater i høje stillinger.

Berørt er ansatte i faktura- og salgsafdeling samt ngeniører. Så udover at kunder måske ikke får regninger tilsendt, kan der ikke oprettes nye kunder hos Telenor, eller i alt fald bliver der forsinkelser, også hos konkurrenterne.

Telenor Jara, den norske pendant til TDC Erhverv, der står for oprettelse af alle nye linjer, skriver på hjemmesiden, at strejken vil give en reduktion på 50 procent af den arbejdsstyrke, der bemander access-nettet. I værste fald kan det stoppe al installering af nye ADSL-linjer i Norge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere