Gribbene flokkes om kollapset Palmbutler

Der er mange interesserede købere inde at snuse til de kuldsejlede aktiviteter i det Lars Kolind-ejede selskab, Homelinc, der med en større milliongæld måtte dreje nøglen om i midten af juli.

Selskabet stod bag pc-på-tv-boksen Palmbutler, der blandt andet gjorde det muligt at overføre digitale fotos, film og musikfiler fra pc'en til tv-skærmen i stuen. Og det er den teknologi, som der nu er interesse for fra flere sider, fortæller kurator i selskabet Brian Larsen fra advokatfirmaet J. P. Galmond i København.

»Der er interesse fra både dansk og udenlandsk side. Der findes markeder, hvor telebranchen ikke er helt så udviklet, og hvor man som køber vil kunne erhverve en ekstra teknologisk fordel ved at gå ind med Palmbutler-teknologien - og det er der nogle af de interesserede købere, der undersøger i øjeblikket,« fortæller Brian Larsen til IT-avisen ComON.

I øjeblikket arbejder Brian Larsen konkret på at finde en køber, der vil overtage hele konceptet, som en samlet pakke, da det angiveligt vil skabe mest værdi til kreditorerne i selskabet. Den samlede pakke indebærer virksomhedens hjemmeside-teknologi samt lageret af Palmbutlere.

Selv om der altså er flere potentielle købere, der allerede har meldt sig på banen til at overtage virksomheden, vil advokat Brian Larsen meget gerne høre fra flere interesserede.

Blandt de interesserede er en af stifterne af Homelinc Lars Blak Rasmussen, der indtil konkursen også var direktør i selskabet. Han undersøger nu muligheden for at købe de kuldsejlede aktiviteter ud af selskaber og forsøge igen.

»Jeg tror utroligt meget på produktet, og derfor er det noget, jeg overvejer. Men hvis jeg skal fortsætte bliver det med en begrænset finansiering,« fortæller Lars Blak Rasmussen til IT-avisen ComON.

Siden opstarten i 1999 har der i alt været investeret omkring 40 millioner kroner i Palmbutler-selskabet.

»Jeg synes, vi havde rimeligt godt fat, men desværre var vi nok for tidligt ude, så salget blev aldrig stort nok. Palmbutlers succes er afhængig af hvor stor udbredelsen af bredbånd er, og det er noget som først for alvor er ved at tage fart nu,« siger Lars Blak Rasmussen, hvis selskab fik sit endelige dødsstød efter at en stor hollandsk kunde, aflyste en stor ordre. Det betød at Homelinc brændte inde med et stor lager af Palmbutlere, som ikke kunne afsættes.

Kurator Brian Larsen forventer, at der vil være en afklaring på virksomhedens fremtid inden for tre til seks måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, Aarhus – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

03. juni 2025 | Læs mere