Artikel top billede

Image-undersøgelsen 2010: Direktør-interview sendte Dell til tælling

Dell røg helt i bund i årets Image-undersøgelse, men producenten tager forhandlernes dom med ro. Vi satser på value frem for volumen, siger partneransvarlig for Dells nordiske partnerkanal, Marcus Lindqvist,

Det har sin pris at tage sin telefon midt i et live interview i den bedste sendetid på en landsdækkende kanal. Når telefonen samtidig ringer midt i en byge af kritiske forbrugerspørgsmål, og man forsøger at udvandre ved at sige, at man har en aftale, er forhandlernes dom klar.

I årets Image-undersøgelse røg den amerikanske pc-producent Dell 14 pladser ned fra en 34. plads til en absolut sidsteplads som nummer 48.

»Jeg vil tro, at tv-programmet Kontant har haft en væsentlig indflydelse på forhandlernes bedømmelse,« indrømmer partneransvarlig for Dells nordiske kanal, Marcus Lindqvist, der ikke ønsker at gå i detaljer med den danske Dell-direktør Stig Jørgensens bemærkelsesværdige tv-optræden i foråret, hvor han var inviteret i studiet i forbrugerprogrammet Kontant for at forsvare producenten mod vrede forbrugeres kritik af mangelfuld service.

De fatale minutter i studiet er efterfølgende blevet kaldt alt fra katastrofale til årets værste medieoptræden; kort sagt et skoleeksempel på dårlig imagehåndtering.

Men et er image, noget andet er virkeligheden, og Lindqvist mener ikke, at årets Image-undersøgelse giver et retvisende billede af Dells sande natur. For eksempel har han svært ved at genkende billedet, når forhandlerne dømmer tilbagegang i parameteret produktudvikling/innovation.

»Vi mener, at vi er markedsledere, når det kommer til innovation, og for eksempel har analysebureauet Gardner kåret os til at være førende, når det gælder produktudvikling indenfor virtualized storage-området,« siger han.

Samtidig hævder han, at Dells egne undersøgelser afslører stor tilfredshed blandt kunderne, når det gælder kundeservice og leveringssikkerhed. Han erkender dog, at det langtfra er det billede, der tegner sig udadtil.

»Fra et pr-perspektiv har vi ikke været gode nok til at række ud og fortælle omverdenen hvad vi gør, og hvor gode vi er til at gøre det,« siger Lindqvist og tilføjer, at »det er et problem, men ikke et stort problem.«

At undersøgelsen ikke for alvor får Lindqvist til at råbe vagt i gevær hænger blandt andet sammen med producentens strategi. For mens Image-undersøgelsens cirka 2500 respondenter nok dømmer Dell ud i kulden, er det ikke hos dem, Dell satser på at hente nye markedsandele.

»Vores forhandlerprogram handler ikke om antallet af forhandlere, men om den værdi, vi sammen med vores forhandlere kan tilføre vores kunder. Vi satser med andre ord på value frem for volume. Vi har derfor meget mere fokus på nicheforhandlere, for eksempel inden for virtualisering og storage,« fortæller han.

Han tilføjer, at det derfor ikke er et mål i sig selv at få flere forhandlere ind under vingerne lige nu, selv om det blot er et par måneder siden, at Dell begyndte at benytte sig af broadline-distribution via Rosenmeier/Tech Data, og selv om forhandlere som Elgiganten og Dustin er iblandt Dells samarbejdspartnere.

Læs mere i årets trykte Image-udgave.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere