Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Intel investerer én milliard dollars i projekter i u-lande

Intel vil i løbet af de næste fem år investere én milliard dollars i udviklingslandene. Pengene skal gå til computere, træning og internetforbindelser. Og til at udvikle computere designet til specielle geografiske områder.

Intel kalder sit udviklingsprogran World Ahead. Nu sættes én milliard dollars af til udviklingslande, som skal have computere, undervisning og internetforbindelser. Men projektet bliver også base for Intel's udvikling af geografisk bestemte computere.

I denne uge finder computer-kongressen, World Congress of IT, sted i Austin, Texas. Her ventes Intel's administrerende direktør, Paul Otellini, at fremlægge detaljerne for programmet, samt offentliggøre detaljer og udvalgte lande i projektet.

World Ahead-projektet skal efter sigende bringe mere it til udviklingslande som Indien og Kina. Kina er et af de lande, som måske er et naturligt valg for Intel's World Ahead-program. Intel har trods alt tjent en stor del af sine penge her, efter virksomheden i 1980'erne satte en betydelig del af sin produktion i gang i det dengang begrænsede it-u-land.

Projektet skal på den baggrund måske også ses som en lancering af et større salg i de udvalgte lande og en måde at hente billig produktion, men vil trods alt også skabe mulighed for flere arbejdspladser og lokal vækst. En form for socialt ansvar, som flere selskaber før har forsægt sig med.

Flere it-virksomheder har før været ude med den slags godgørende projekter. Om det er branding af egne produkter eller sand Moder Theresa-virksomhed er ofte diskuteret. Men der er som sagt mulighed for lokal vækst i udviklings-landene.

For eksempel har Via Technologies, sammen med Intel, tidligere lavet More Rugged-pc'en skabt til ekstrem hårdfør behandling med ekstrem varme eller støv. Microsoft har udviklet en mobiltelefon, som kan trække strøm fra alternative kilder. Og Nicholas Negroponte fra MIT præsenterede tidligere på året til stor mediebevågenhed sin 100-dollar-laptop.

Intel arbejder på at lancere seks computere til forskellige geografiske områder i verden. Sidste år kom for eksempel en model til det indiske marked. Den er bygget med et specielt kabinet udviklet til at holde helt fint støv væk fra elektronikken indeni, og kan trække strøm fra et bilbatteri. En god idé i et land hvor der ofte er strømsvigt.

(Kilde: CNET News)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere